Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Kikkerfestijn in FlevoMeer Bibliotheek

Kikkerfestijn in FlevoMeer Bibliotheek

ZEEWOLDE - Wie kent Kikker en zijn vriendjes niet? Dit groene beestje is dertig jaar geleden geïntroduceerd door tekenaar en schrijver Max Velthuijs en is in menig boekenkast te vinden. In 2019 bestaat Kikker 30 jaar en dat viert FlevoMeer Bibliotheek op vrijdag 15 november a.s. met een waar Kikkerfestijn tijdens Vrijdag Blijdag. Alle kinderen tussen de 2 en 8 jaar (en hun ouders/verzorgers) zijn van harte welkom. De middag begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Spelletjes en knutselen

Tijdens het Kikkerfestijn kunnen de kinderen allerlei spelletjes doen rond Kikker en zijn Vriendjes. Ook wordt er een mooie vlaggenlijn geknutseld ter ere van de verjaardag van Kikker. Daarnaast lezen we verhalen over het leven van het beroemde groene beestje en zijn vriendjes Eend, Varkentje, Haas en Rat.

Max Velthuijs

Kikker en zijn vriendjes zijn een creatie van schrijver en tekenaar Max Velthuijs. In de wereld van Kikker en zijn vrienden Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje, bestaat geen gevoel voor status: iedereen is gelijk. Elk dier heeft zijn eigen karakter en zijn eigen vaardigheden. Ondanks de soms ‘zware’ onderwerpen, zoals verdriet, angst, watersnood en de dood, weten Kikker en zijn vrienden van het leven te genieten.

Max Velthuijs is veelvuldig gelauwerd om zijn boeken. Zo won hij diverse Gouden Penselen en Griffels en werd zijn werk in meer dan 50 talen vertaald. Ook zijn er een tekenfilmserie en diverse musicals over Kikker en zijn vriendjes gemaakt.

Elke derde vrijdag van de maand om 16.00 uur is het feest in de bieb met Vrijdag Blijdag! Tijdens Vrijdag Blijdag worden er gratis activiteiten gehouden die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar toch best heel bijzonder zijn. Wil je zeker zijn van een plekje? Bestel je gratis kaartje via de website, www.flevomeerbibliotheek.nl of haal hem bij de balie in de bibliotheek, Kerkstraat 2.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo