Zeewolde Actueel

Donderdag, 24 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Kinderen brengen burgemeester Gorter ontbijtje

Kinderen brengen burgemeester Gorter ontbijtjeKinderen brengen burgemeester Gorter ontbijtjeKinderen brengen burgemeester Gorter ontbijtje
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – De 34 leerlingen uit groep 7 van basisschool Het Mozaïek begonnen hun schooldag op vrijdag 8 november jl. anders dan anders. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt brachten zij burgemeester Gerrit Jan Gorter een ontbijtje op het gemeentehuis. Het thema dit jaar ‘Neem de tijd voor je ontbijt’ werd in de raadzaal, die voor deze gelegenheid diende als ontbijtruimte, ter harte genomen. Relaxed namen de leerlingen plaats om hun broodje te eten en een praatje aan te knopen met de burgemeester. Speciale aandacht was er voor de jarige Rik, die door zijn medeleerlingen, leerkracht, hulpmoeders en de burgemeester werd toegezongen.

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, dat haar 17e editie beleefde, werd er op 2750 basisscholen door een half miljoen kinderen gezellig samen een gezond ontbijtje genuttigd. Ook vinden er door het hele land burgemeesterontbijtjes plaats. Daar deden in totaal 250 burgemeesters aan mee, waaronder burgemeester Gorter. Daarmee geven zij samen het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag.

Als dank voor zijn ontbijt , meegenomen door de kinderen en opgediend door de leerkrachten en hulpmoeders, betaalde burgemeester Gorter symbolisch met een cheque ter waarde van 150 euro. Dit bedrag is een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben omdat er er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht krijgen. Daar draaide het ook om bij deze editie met het thema: Neem tijd voor je ontbijt! Als jarige job mocht Rik de cheque in ontvangst nemen.