Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Kinderen genieten van Sinterklaasfeest in De Kluit

Kinderen genieten van Sinterklaasfeest in De KluitKinderen genieten van Sinterklaasfeest in De KluitKinderen genieten van Sinterklaasfeest in De KluitKinderen genieten van Sinterklaasfeest in De Kluit
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Zingen, dansen, snoepen en natuurlijk voor iedereen een cadeau! Sinterklaas slaat niemand over. Ook de kinderen niet die het thuis financieel wat minder breed hebben. In Zeewolde zorgde Stichting Pieten on Tour ervoor dat deze kinderen woensdag 4 december een onvergetelijk Sinterklaasfeest beleefde in theater De Kluit. In totaal werden er die dag 125 cadeautjes uitgedeeld.

De kinderen genoten die middag met volle teugen. Hoogtepunt was natuurlijk de komst van Sinterklaas. Voordat die arriveerde werden zij flink in de stemming gebracht door een enthousiaste Jessica, hoofd recreatiedienst van het RCN, en een aantal vooruit gereisde Pieten. Samen hielden zij de kinderen bezig met het zingen van liedjes, het aanleren van vrolijke Pietendansjes en het oefenen op een gezamenlijk ‘Hallo’ voor Sinterklaas. Daar was de goedheiligman wel van onder de indruk. “Wat een geweldig ontvangst”, liet hij weten. Het geduld van de kinderen werd nog even op de proef gesteld met nog wat liedjes. De spanning om hun cadeautje in ontvangst te mogen nemen steeg bij de minuut. Uiteindelijk het feestelijk ingepakte cadeau in handen mochten ze het, na een gezamenlijk ‘dankjewel Sinterklaas’, op het aftellen van de Sint allemaal tegelijk openmaken. De ontlading was groot. Het zien van het zo gewenste speelgoed toverde bij de kinderen een grote glimlach op hun gezicht. “Geweldig al die blije koppies; daar doe je het voor”, liet een Piet weten.

De cadeautjes kunnen worden gekocht dankzij het geld dat Stichting Pieten on Tour inzamelt, door onder meer het verhuren van hulpsinterklazen en Pieten voor huisbezoeken en andere activiteiten. De opbrengst wordt gebruikt voor kinderen in Zeewolde en omgeving.

Het Sinterklaasfeest wordt mogelijk gemaakt door medewerking van de vrijwilligers van Stichting Pieten on Tour, Stichting Arme Kant Zeewolde (AKZ), de voedselbank, theater De Kluit en Cafetaria Twilight.