Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Kinderhulp start digitale collecte

Kinderhulp start digitale collecte
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Na collecte voor ReumaNederland, ZOA, Fonds Gehandicaptensport en de Hartstichting is nu ook de collecte door het National Fonds Kinderhulp opgeschort. Duizenden collectantenmaakten zich klaar om van 20 t/m 25 april langs de deuren te gaan om geld op te halen voor kinderen in armoede. Een flinke klap voor Nationaal Fonds Kinderhulp, omdat dit juist de gezinnen raakt die financieel krap zitten. In navolging van andere organisaties start Kinderhulp een digitale collecte.

Tijdens een collecteweek wordt door de collectanten gemiddeld 700.000 euro opgehaald. Met dit geld maakt Kinderhulp simpele, vaak vanzelfsprekende dingen tóch mogelijk voor kinderen die het thuis niet breed hebben.

Fonds harder nodig dan ooit

“In deze roerige tijden is ons fonds misschien wel harder nodig dan ooit”, spreekt Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, bezorgd. Hardwerkende ouders die hun baan (dreigen te) verliezen, gezinnen die 24/7 op elkaar aangewezen zijn en kinderen die thuis hun schoolwerk moeten doen. Het is voor iedereen een stressvolle tijd die vraagt om aanpassingsvermogen. Des te meer geldt dat voor gezinnen die leven rond het wettelijk minimum inkomen. Er wordt dan ook niet minder beroep gedaan op Kinderhulp. Wezendonk: “We zien een stijgende tendens in aanvragen voor school- en spelmateriaal en doen er alles aan om hierin te kunnen voorzien. Om zo de druk en stress die deze gezinnen ervaren iets te kunnen verlichten.”

Meer informatie over de digitale collecte op kinderhulp.digicollect.nl.