Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

‘Klokken van Hoop en Troost’ ronden actie af

‘Klokken van Hoop en Troost’ ronden actie af
Redactie: Jelle Stellingwerf

ZEEWOLDE / FLEVOLAND — Sinds medio maart hebben ze wekelijks geluid: de Klokken van Hoop en Troost’, als hoopvol teken dat we samen de coronacrisis kunnen doorstaan en dat we durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal. De initiatiefnemers hebben via regelmatige mails en updates de deelnemende klokkenluiders op de hoogte gehouden van de stand van zaken. In wat voorlopig de laatste aankondiging lijkt, laat men weten dat het einde van de actie in zicht is.

Het comité: “Dinsdag 21 april j.l. is er meer duidelijkheid gekomen over de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Voor sommigen was de boodschap misschien onbevredigend omdat er op het eerste oog nog niet veel aan de situatie lijkt te veranderen. Toch zien we met de opening van de basisscholen in mei de eerste stappen van een nieuwe fase. De kinderen gaan weer naar school en er ontstaat voor de thuiswerkende ouders meer ruimte om rustig te werken. De fase waarin alles 'normaal' is zal misschien nog een tijd op zich laten wachten, maar de fase die nodig is om daar te komen gaat beginnen. Dat zijn hoopvolle tekens! Met de klokken van hoop hebben we niet anders gewild dan dat mensen de hoop op zulke momenten niet zouden verliezen. We hebben daarom besloten dat het goed is om 'klokken van hoop' voor nu te beëindigen.”

De slotluiding zal plaatsvinden op Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei). Deze ‘Bevrijdingsdagluiding’ zal plaatsvinden om 12.00 - 12.15 uur. Voor de laatste keer luiden we dan samen de klokken, als teken van hoop en troost voor ons land. Daarmee markeren we tevens de dag waarop het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd is, en laten we horen dat we hopen en erop vertrouwen dat we samen Corona kunnen overwinnen.