Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Knuffel de dieren op de kinderboerderij

Knuffel de dieren op de kinderboerderij
Stad & Natuur
Foto: Jorn van Eck
Redactie: Saskia de Wijk

ALMERE - De zomervakantie is het uitgelezen moment om eens op bezoek te gaan bij een kinderboerderij van Stad & Natuur. Je vindt kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad en kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten. In de zomer genieten de dieren ontzettend van het buiten zijn. De schapen grazen lekker op de weides en de varkens genieten zo nu en dan van een welverdiend modderbad!

Bij kinderboerderij den Uylpark in Stedenwijk vind je in totaal wel meer dan 100 dieren! Van de kleine knaagdieren zoals konijnen en cavia’s tot grotere geiten en schapen. Alle dieren vinden het heerlijk om geaaid te worden! “Speciale bewoners van onze kinderboerderij zijn toch wel de drie kunekune varkens en de twee pony’s Bella en Pluk. Hier komen bezoekers speciaal voor naar onze kinderboerderij.” zo vertelt beheerder Mariska Oostland. Kinderboerderij den Uylpark is van di-vrij geopend van 10.00-16.30 uur en op zaterdag van 14.00-16.00 uur.

In de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten is kinderboerderij de Beestenbende te vinden. Al bijna dertig jaar een begrip in Almere! Ook hier vind je veel verschillende dieren waaronder parelhoenders, kippen, schapen, geiten en nog veel meer! Ook hier genieten de kunekune varkens regelmatig van een heerlijk bad. Yves Lodewijks van de Beestenbende vertelt: “Bijzonder op onze boerderij is toch wel ezel Noortje! Ze graast gezellig met pony Kobus in de wei en daar geniet ze enorm van. Af en toe laat ze ook wel even van zich horen door te balken.” Kinderboerderij de Beestenbende is geopend van di-vrij van 10.00-16.30 uur en op zondag van 14.00-16.00 uur.

Vanwege het coronavirus is er per kinderboerderij een maximum aantal bezoekers mogelijk en worden bezoekers gevraagd zich te houden aan de coronarichtlijnen.