Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Kunst in de wedstrijd?

Kunst in de wedstrijd?
Kunst Battle 2018
Foto: Tanja Hofland
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Kun je ‘Geluk’ in 25 minuten schilderen? Is het mogelijk een kunstwerk te maken terwijl het publiek van dichtbij meekijkt? Vrijdag 22 november a.s. wordt de 3e Kunst Battle Zeewolde georganiseerd in Open Haven en dan wordt het duidelijk. Om 20.00 uur opent presentator en veilingmeester Peter Buis de battle. Tien kunstenaars zullen vanaf een blanco doek hun creatieve brein aanspreken en het thema ‘Geluk’ vormgeven. Uiteindelijk kiest het publiek het mooiste schilderij, net als de vakjury die met een kritisch oog alle kunstwerken zal beoordelen.

Wie durven het aan? Yvonne Casander, Tali Farchi, Tünde Snijders, Ilse Valkenburg, Marco van der Wielen, Kim Cappetijn, Guus van Lamoen, Marie-Thérèse van der Riet, Roeli Rumscheidt en Ildikó Snijders; dat zijn de kunstenaars uit Zeewolde en wijde omgeving die de creatieve strijd aangaan.

Op vertoon van een toegangsbewijs ontvangen de bezoekers stemkaartjes bij de entree, waarmee ze kunnen kiezen voor het mooiste kunstwerk. De vakjury bestaat uit Egge Jan de Jong (wethouder Cultuur), Jan Coenen (winnaar KBZ 2018) en juryvoorzitter Gonny Geurts.

De nieuwe kunstwerken worden aangeboden voor de verkoop. Via een biedlijst kan men intekenen op een schilderij vanaf 50 euro. De hoogste bieder neemt het kunstwerk mee naar huis. Betaling kan diezelfde avond met pin of contant. Ook worden er doeken geveild. Heb je nog nooit een veiling bijgewoond? Veilingmeester Buis weet als geen ander het publiek te enthousiasmeren.

Toegangskaarten zijn voor 9,50 euro te koop bij Hobby-Time en bij Open Haven in de ochtend- en avonduren. Kinderen t/m 15 jaar onder begeleiding hebben geen kaartje nodig. Informatie via www.openhaven.nl/kbz