Zeewolde Actueel

Woensdag, 23 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Kunstenaars gaan creatieve strijd aan tijdens Kunst Battle Zeewolde

Kunstenaars gaan creatieve strijd aan tijdens Kunst Battle Zeewolde
Foto: Tanja Hofland
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Al maandenlang hangt er een fraai spandoek op de buitenmuur van Open Haven en binnenkort is het zover: vrijdagavond 22 november vindt voor de 3e maal de Kunst Battle Zeewolde (KBZ) plaats in Open Haven. De avond begint om 20.00 uur.

Hou je van schilderkunst of wil je wel eens wil zien hoe een kunstenaar te werk gaat? Zoek je een nieuw schilderij of wil je gewoon een gezellige en spannende wedstrijd met de kunstenaars meemaken? Kom dan naar de Kunst Batlle in Open Haven!

De start

Aan de kunstenaars de uitdaging om in 25 minuten een schilderij te maken. ‘Geluk’ is het thema waar zij zich dit jaar aan moeten houden. In zo’n korte tijd een kunstwerk maken lijkt misschien ondoenlijk. Maar dat het kán hebben eerdere edities van de KBZ wel bewezen. Thuis voorbereiden is mogelijk, maar ter plaatse start ieder met een leeg wit doek.

Wie durft?

Aan de komende editie doen mee: Yvonne Casander, Tali Farchi, Ilse Valkenburg en Marco van der Wielen (ronde 1) en Kim Cappetijn, Guus van Lamoen, Marie-Thérèse van der Riet, Roeli Rumscheidt en Ildikó Snijders (ronde 2). De deelnemers komen uit Zeewolde en wijde omgeving. Er is nog een enkele plaats beschikbaar om deel te nemen… Wie durft er nog meer? Aanmelding via www.openhaven.nl

Stem uitbrengen

Het publiek ontvangt op vertoon van het entreebewijs stemkaartjes, waarmee na een ronde een stem kan worden uitgebracht op het, voor hun, mooiste schilderij. De ronde winnaars gaan door naar de finaleronde en dat betekent nóg een schilderij maken, met hetzelfde thema! Ook de vakjury maakt per ronde een keus. De vakjury bestaat uit: Jan Coenen (kunstenaar en winnaar KBZ 2018), Egge Jan de Jonge (wethouder van Cultuur) en Gonny Geurts (kunstenaar en juryvoorzitter).

Loven en bieden

Na een ronde kan het publiek bieden op de schilderijen. De finale werken worden geveild onder leiding van veilingmeester Peter Buis. Ter plaatse kan het kunstwerk worden afgerekend via pin of contant.

Toegangsprijs verlaagd

De toegangsbewijzen zijn te koop in Open Haven (op werkdagen ’s ochtends en ’s avonds) en in de winkel bij Hobby-Time. Dankzij sponsorbijdragen van Flevo Finance, Hobby-Time, Lionsclub Zeewolde, Kreawood Harderwijk en Royal Talens Apeldoorn is de entreeprijs deze editie verlaagd. “Daar zijn we heel erg blij mee”, laat de organisatie weten. “Ook nieuw dit jaar is dat kinderen tot 15 jaar - onder begeleiding van ouder/verzorger - geen entreebewijs nodig hebben: zij krijgen gratis toegang en ontvangen geen stemkaartjes.”

Nadere informatie over de KBZ op www.openhaven.nl