Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Laatste boodschappen voor voedselbank door Zeewoldehelpt gedaan

Laatste boodschappen voor voedselbank door Zeewoldehelpt gedaan
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Met dank aan de gulle giften heeft Zeewoldehelpt, de lokale actie van Zeewoldenaar Jos Oostendorp, acht weken lang boodschappen kunnen doen om daarmee de voedselpakketten van de voedselbank De Kostmand Zeewolde aan te vullen. Doel: om huishoudens die het normaal al niet makkelijk hebben, in deze periode wat extra’s te geven.

De actie bracht in totaal 2.110 euro op. Daarvan is 1600 euro besteedt aan boodschappen. De resterende 405,50 euro is overgemaakt aan de voedselbank. Betrokken als hij is en om de vrijwilligers niet extra te hoeven belasten, verzorgde Jos Oostendorp zelf de inkopen. De boodschappen deed hij bij dertien lokale ondernemers, zo sneed het mes aan twee kanten in deze coronatijd. Vervolgens voegden vrijwilligers van de voedselbank de producten bij de reguliere pakketten. “Dit alles is door de huishoudens met heel veel dank ontvangen”, weet Jos, die laat weten persoonlijk te zijn geraakt door het vertrouwen dat hij van alle betrokkenen heeft gekregen om deze actie tot een succes te maken. “Ontzettend bedankt dat ik dit heb mogen doen. Ook mooi om te zien dat er ondertussen meer acties op touw zijn gezet voor de voedselbank. Alle hulp blijft daar welkom.”

Deze actie voor de voedselbank van Zeewoldehelpt is nu afgrond. “Maar daar waar Zeewoldehelpt kan, zal het doorgaan om mensen te bereiken met de vraag hulp te bieden aan andere Zeewoldenaren, aan wie of in welke vorm dan ook. Laten we blijven omkijken naar elkaar!”, sluit Jos af.

Op de hoogte blijven kan via : https://zeewoldehelpt.nl/nieuws/