Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Landelijk telefoonnummer voor coronatest: 0800 – 1202

Landelijk telefoonnummer voor coronatest: 0800 – 1202
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Vanaf vandaag, 1 juni, is het mogelijk om een afspraak te maken voor het maken voor een coronatest. Nederlandse GGD’s hebben hiervoor een landelijk telefoonnummer geopend: 0800 – 1202. Dit (gratis) nummer is zeven dagen per week te bereiken vanaf 8.00 uur tot 20.00 uur.

Het was maandagochtend al gelijk erg druk op de lijn. GGD-GHOR raadde mensen aan later terug te bellen als ze niet direct geholpen werden.

Door het hele land zijn ruim tachtig teststraten opgezet om de testen af te kunnen nemen. Mensen met milde klachten die overeenkomen met symptomen van het COVID-19-virus, kunnen bellen voor een afspraak. Iemand die de afsprakenlijn belt, moet eerst een aantal vragen beantwoorden en zijn burgerservicenummer opgeven ter identificatie.

Zeewoldenaren kunnen naar Lelystad of Almere voor het laten maken van een test. Bij de test blijf je in de auto zitten en wordt er met een wattenstaafje slijm uit de neus en mond afgenomen.

Mensen die de test laten afnemen krijgen de uitslag binnen 48 uur. Bij sprake van besmetting zal de lokale GGD een bron – en contactonderzoek starten. Positief geteste personen moeten in isolatie en hun huisgenoten worden verzocht veertien dagen in thuisquarantaine te gaan.