Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Leden Kunstkring Zeewolde tonen 'Emotie' bij jaarlijkse Atelierroute

Leden Kunstkring Zeewolde tonen 'Emotie' bij jaarlijkse Atelierroute

ZEEWOLDE – ‘Emotie’ is de titel van de jaarlijkse expositie die op zaterdag 16 en zondag 17 november 2019 in De Verbeelding in Zeewolde start. In deze expositie tonen de leden van de Kunstkring Zeewolde hun object of kunstwerk, dat een relatie met de titel heeft.

Het aantal deelnemende kunstenaars is dit jaar gestegen tot zo’n 40. In veel gevallen kozen zij het thema ‘EMOTIE’ als onderwerp van hun kunstwerk. De expositie laat een diversiteit aan objecten zien, zoals schilderijen, beelden, foto’s, ruimtelijke objecten en keramiek.

Zaterdag 16 november om 12.00 uur is de inloop in De Verbeelding. De tentoonstelling wordt om 12.30 uur door Marijke Peschel (voorzitter Kunstkring) geopend. Het begin van de Atelierroute in Zeewolde start om 13.30 uur in het atelier van de deelnemende kunstenaars.

Onder begeleiding van cultuurmakelaar Marina van Arendonk, kunstenares Ella Steenmeijer en docent Tanja Hofland (Levant/Oriënt), is er ook een educatief project ontwikkeld waar tweedejaars leerlingen van de middelbare school Oriënt uit Zeewolde aan deelnemen. De werkstukken van de leerlingen zijn gedurende de expositieperiode ook in deze expositie te zien.

De expositie in De Verbeelding is op zaterdag en zondag toegankelijk tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De entree is gratis.

Het doel van de zelfstandige vereniging Kunstkring Zeewolde is het organiseren van exposities, lezingen en workshops, ten einde de kennis over allerlei kunst- en cultuurvormen bij de leden te verbreden. De vereniging wil zo tevens een bijdrage leveren aan de uitstraling van Zeewolde als kunstenaarsdorp. De Kunstkring bestaat uit circa 80 leden.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo