Zeewolde Actueel

Maandag, 6 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Lokale Omroep Zeewolde onder grote belangstelling geopend

Lokale Omroep Zeewolde onder grote belangstelling geopendLokale Omroep Zeewolde onder grote belangstelling geopendLokale Omroep Zeewolde onder grote belangstelling geopend
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – De Lokale Omroep Zeewolde (LOZ) heeft een nieuw onderkomen gevonden op Schepenveld 21-05. Zaterdag 9 november werd de radiostudio officieel in gebruik genomen met een druk op de knop door wethouder Winnie Prins. Het feestelijke moment vond plaats tijdens de live uitzending van de Zaterdagmatinee, dat voor de feestelijke gelegenheid geopend werd met een speciaal gemaakte jingle. De opening trok veel belangstelling. Aanwezig waren onder meer sponsoren, vrijwilligers en andere genodigden.

Met dank aan verschillende betrokken sponsoren, die hebben meegewerkt aan de opening, konden de vrijwilligers van LOZ de middag helemaal naar hun hand zetten. “Het was een fantastische dag”, aldus Jan van de Beek, voorzitter van de omroep. “We kijken met elkaar terug op een druk bezochte opening, waarbij we hebben laten zien dat de LOZ klaar is voor de toekomst.”

LOZ kent een groep van ruim 30 vrijwilligers die dagelijks in de weer zijn op de radio, website en sociale media om de inwoners van Zeewolde te voorzien van het laatste nieuws, informatie en op locatie verslag te doen van de verschillende activiteiten. De nieuwe locatie huisvest een radiostudio waar live radio programma’s worden uitgezonden, maar ook ruimte voor de nieuwsredactie om te werken.

Lokale Omroep Zeewolde is in 2016 door het commissariaat voor de media officieel aangewezen als lokaal publieke media instelling, maar is sinds 2011 al actief als omroep.