Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Lottie en Dottie zijn terug voor de kleuters!

Lottie en Dottie zijn terug voor de kleuters!
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE – De meeste tieners en zelfs jongvolwassenen zullen Lottie en Dottie nog wel kennen. De afgelopen jaren waren de twee wat minder gezamenlijk in beeld, maar de eertijds zo populaire basisschooljuffen zijn gegeven de huidige omstandigheden terug met hun komische maar zeker ook leerzame sketches.

Lottie (juf Maud van OBS De Wetering) en Dottie (juf Bea van OBS Panta Rhei) waren jaren geleden actief met hun eigen kleutercabaret, dat theater Bakvis heette. De laatste voorstelling daarbij was in november 2014. Opa Bakker was er steeds mee voor de muzikale begeleiding. Meester Ad Metz van OBS De Kiekendief leefde zich helemaal in in die rol. Ad overleed in 2015. Lottie en Dottie zijn hem niet vergeten, ze hebben tijdens de jongste opnames allebei een sok van opa Bakker aan. Ook worden er anekdotes van 'toen' aangehaald.

Lottie en Dottie zijn overigens ook bekend door het meespelen aan het Oogstfeestcabaret, waarvan de laatste editie werd gehouden in 2004.

Op hun eigen Lottie en Dottie Kleuteronderwijs You Tube kanaal willen Maud en Bea de kinderen een pleziertje bezorgen, nu dat op school even niet mogelijk is. Marina van Arendonk begeleidt het duo op accordeon en keyboard. Vorige week werden er vijf afleveringen opgenomen, vandaag (woensdag 25 maart) volgden er vijf nieuwe. Maandag 23 maart werd de eerste aflevering uitgezonden: ‘Lottie en Dottie leren voorzetsels’.