Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Madelief Emma Sophie Ensing; eerste baby geboren in Zeewolde 2020

Madelief Emma Sophie Ensing; eerste baby geboren in Zeewolde 2020Madelief Emma Sophie Ensing; eerste baby geboren in Zeewolde 2020
Redactie: Saskia de Wijk

Een wolk van een baby is ze: Madelief Ensing. Met een lengte van 50 centimeter en een geboortegewicht van 3550 gram kwam zij op dinsdag 7 januari blozend op Zeewolder bodem ter wereld. Daarmee is Madelief de eerste baby die geboren is in Zeewolde in 2020. Trotse ouders zijn Henriëtte en Jan-Willem Ensing. Madelief is hun eerste kindje.

De uitgerekende datum stond op 29 december 2019. Dus Henriette en Jan-Willem waren helemaal niet bezig met het feit dat hun kindje weleens de eerste boreling van het nieuwe jaar zou kunnen worden. Ook waren er nog meer aanstaande moeders in Zeewolde die rond die tijd verwachtten thuis te bevallen.

Zowel de zwangerschap als de bevalling verliep voorspoedig. “Gedurende de zwangerschap heb ik vrijwel geen klachten gehad. Alleen wat hoofdpijn, maar dat hoort er gewoon bij zeg maar”, vertelt de kersverse moeder. Op dinsdag 7 januari kwamen de eerste tekenen van een aanstaande bevalling. “Ik had wat pijn in mijn rug, maar ik dacht toen nog niet dat het begonnen was.” Toen de rugpijn wat heviger werd, besloten de toekomstige ouders toch Kirsten, van de praktijk Verloskundigen Zeewolde, maar te bellen. “Toen zij hier kwam bleek ik al vijf centimeter ontsluiting te hebben. We spraken af dat ze later in de middag weer terug zou komen.” In de tussentijd maakten Jan-Willem en zijn schoonmoeder het Henriëtte zo comfortabel mogelijk. “Toen Kirsten ’s middags terugkwam ging het heel snel. De vliezen werden gebroken, een half uurtje persen en binnen twee uur was ze er!”, glundert Henriëtte.

Het resultaat is een prachtig meisje. “Ze zag er gelijk al zo mooi uit”, aldus de trotse moeder. Jan-Willem vult aan: “Het voelt zo onwerkelijk; dit is van ons! Ik was gelijk verliefd.”

Ondanks dat januari al even op streek was, hadden Henriëtte en Jan-Willem van de verloskundige inmiddels vernomen dat Madelief de eerste baby is die in 2020 in Zeewolde geboren is. En dat bij die titel ook nog eens een leuk kraambezoek hoorde met tal van feestelijk ingepakte, en soms heel persoonlijke, cadeaus; een initiatief van Zeewolde Actueel in samenwerking met een groot aantal betrokken Zeewolder ondernemers.

Het inmiddels traditionele kraambezoek door Zeewolde Actueel is altijd een memorabel moment voor de ouders. “Wat ontzettend leuk”, reageert Henriette, terwijl ze uit een eerste cadeautje een schattig pyjamaatje pakt. “Echt geweldig”, voegt Jan-Willem daar aan toe. “Dat het zoveel cadeaus zouden zijn had ik echt niet verwacht.”

Dochter Madelief bleef tijdens het kraambezoek rustig door slapen. Pas toen vrijwel alle cadeaus waren uitgepakt werd ze wakker. Precies op tijd voor een mooi fotomoment!