Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Met Chi Neng Qigong weer snel op de been

Met Chi Neng Qigong weer snel op de been
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Chi Neng Qigong zijn volgens het Chi Neng Instituut ideale oefeningen voor ex-corona patiënten omdat deze de longen en de weerstand zouden verhogen. Anna en Ron van Amsterdam van Yogastudio Anna zijn aangesloten bij het Chi Neng Instituut. Zij bieden deze oefeningen in een gratis pakket aan.

Na een oproep vanuit de samenleving om een teentje bui te dragen aan de huidige situatie et betrekking tot het coronavirus biedt het Chi Neng Instituut via de bij haar aangesloten instructeurs een gratis ‘Snel weer op de been’ pakket. Dit gratis pakket bestaat uit twee eenvoudige oefeningen, een van 6 minuten en een van 9 minuten, ter versterking van de longen en om weerstand te verhogen. Directeur Patricia van Walstijn; “Chi Neng Qigong, een afgeleide van het bekende Tai Chi, biedt specifieke longversterkende oefeningen. Al na enkele dagen dagelijks beoefening merkt men verbetering. De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren na een online introductie van een gecertificeerd instructeur.”

Deelnemers ontvangen bij de eerste online les een zogenoemde ‘Chi Neng Qigong pakket’ met audio en video van de oefeningen. In Zeewolde en omstreken begeleidt Anna of Ron van Amsterdam de herstellende patiënt telefonisch of via de online communicatiemiddelen. “Men kan dagelijks zelf blijven oefenen met audio en/of video”, laten ze weten. “Meerdere fysiotherapeuten en artsen benadrukken het effect van herstellende oefeningen en deze twee oefeningen zijn een uitstekende aanvulling op de behandelingen van de fysiotherapeut.”

Meer informatie www.yogainzeewolde.nl of bel naar Yogastudio Anna 036-5315179