Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Mondkapjesbeleid St Jansdal aangepast

Mondkapjesbeleid St Jansdal aangepast
Redactie: Saskia de Wijk

HARDERWIJK - Afgelopen dagen was het mondkapjesbeleid van ziekenhuis St Jansdal regelmatig aan de orde in de media. Met name de toegang tot de vestigingen in Harderwijk en Lelystad stond hierin centraal. Mede naar aanleiding van opmerkingen van patiënten heeft St Jansdal het beleid met betrekking tot de mondkapjes aangepast.

"De aanpassing houdt in dat patiënten en bezoekers met Corona gerelateerde klachten verplicht zijn een mondkapje van het ziekenhuis te dragen. Dit omdat ze met deze klachten potentieel besmettelijk kunnen zijn. Patiënten die uitsluitend ter bescherming van zichzelf een eigen mondkapje dragen worden door het ziekenhuis gerespecteerd; hen zal de toegang niet worden geweigerd", laat het ziekenhuis in een persbericht weten.

St Jansdal erkent dat het beleid in de afgelopen periode voor verwarring heeft gezorgd. “Het is ook niet altijd goed gegaan. Dit kwam omdat het beleid van het ziekenhuis primair gericht was op de bescherming van andere patiënten en medewerkers in het ziekenhuis.”

Het onderwerp mondkapjes houdt velen in de samenleving momenteel bezig. Steeds meer mensen kiezen er voor om een mondkapje te dragen. St Jansdal geeft aan daar rekening mee te willen houden