Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Mooie bijdrage voor bouw Avonturenhuis

Mooie bijdrage voor bouw Avonturenhuis
Foto: Scouting Nederland
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Deze week overhandigden Henk-Willem Laan van Stichting het Gehandicapte Kind en Dave Ensberg-Kleijkers van Jantje Beton twee cheques om de realisatie van het Avonturenhuis in Zeewolde mogelijk te maken. Fedde Boersma van Scouting Nederland en Peter Messerschmidt van Scoutinglandgoed Zeewolde namen deze dankbaar in ontvangst op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Met deze bijdrage komt de realisatie van het Avonturenhuis steeds dichterbij. Een plek waar straks alle kinderen welkom zijn om avonturen in de natuur te beleven.

Stichting het Gehandicapte Kind overhandigde een cheque van €150.000,-. Het Gehandicapte Kind helpt om onder meer speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Henk-Willem Laan: ”Met de komst van het Avonturenhuis krijgen kinderen met een handicap de kans om voor de volle 100% mee te doen en erbij te horen, net als hun leeftijdgenootjes. Het is ons doel dat geen enkel kind wordt buitengesloten vanwege een handicap. Daarom dragen we heel graag bij aan deze mooie plek”.

Jantje Beton draagt bij aan de ontwikkeling van het Avonturenhuis met een cheque van € 130.000,-. Jantje Beton zet zich in voor meer speelkansen en –ruimte voor alle kinderen in Nederland. Het Scoutinglandgoed, met in het bijzonder het Avonturenhuis, levert hieraan een belangrijke bijdrage. “Dankzij het Avonturenhuis krijgen kinderen met en zonder beperking samen de mogelijkheid om avonturen te beleven en zich spelenderwijs te ontwikkelen. Samen spelen in de natuur: wat is er mooier en leuker dan dat?!’, aldus Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton.

Fedde Boersma, directeur Scouting Nederland, is trots dat meer organisaties de waarde van het Avonturenhuis inzien: “In het Avonturenhuis kunnen vanaf 2021 alle kinderen op avontuur in de natuur. Zeker voor kinderen met een beperking is dat niet vanzelfsprekend. Scoutinglandgoed Zeewolde wil naast het kamperen ook het logeren voor deze kinderen mogelijk maken. Zodat zij zich samen met kinderen zonder beperking kunnen blijven ontwikkelen door buiten in de natuur samen te spelen. Het is fijn dat partners zoals Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind het Avonturenhuis met een bijdrage mede mogelijk maken en het belang ervan onderstrepen”.