Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Mountainbikers doen het even ánders…

Mountainbikers doen het even ánders…Mountainbikers doen het even ánders…Mountainbikers doen het even ánders…Mountainbikers doen het even ánders…
Redactie: Jelle Stellingwerf

ZEEWOLDE — Twee jeugdige mountainbikers beoefenden hun sport op zaterdagochtend eens op een andere manier. Waar de breedte van het pad het toeliet bouwden ze fanatiek aan een hindernis op het parcours. “De gebruiker van de route kan dan makkelijk kiezen: óf erlangs, óf erover! Maar dan moet je wel durven…”

Het gebeurde allemaal in het kader van groot onderhoud aan de mountainbikeroute in het Horsterwold, een traject van 17,2 kilometer dat door een groep enthousiaste vrijwilligers van de stichting MTB Zeewolde veilig wordt gehouden voor zowel de beginnende rijders als ook voor de gevorderde mountainbikers. De gemeente Zeewolde draagt financieel bij aan het herstel van de route. Ook Staatsbosbeheer levert een bijdrage door gratis mountainbikebordjes en palen ter beschikking te stellen. Gert Jan Straatsma, voorzitter van de Stichting MTB Zeewolde: “We zijn blij met de bijdrage vanuit de gemeente. Hiermee kunnen we samen met de vrijwilligers de route waar nodig herstellen en berijdbaar houden. Dankzij deze verbetering en de vernieuwde aandacht hebben zich spontaan meerdere sponsoren gemeld. Prachtig natuurlijk, maar zonder voldoende sponsoren en vrijwilligers is er geen route, dus we zijn hard op zoek naar extra sponsors en vrijwilligers!”

Als de route weer goed begaanbaar en veilig is kan er gewerkt worden aan de volgende fase om meer afwisseling en uitdagingen in de route aan te brengen. Daarmee wordt de aantrekkingskracht van de route nog verder vergroot, niet alleen voor alle enthousiaste Zeewoldenaren maar ook voor mountainbikers uit de rest van het land. Dat in dat alles de samenwerking met nabije partners moet worden gezocht, daarvan is het MTB-stichtingsbestuur goed doordrongen. “Het parcours loopt ten dele over het Scoutinglandgoed, en langs de RCN-camping. Logisch dus, dat je elkaar opzoekt. Op het RCN-terrein is, analoog aan een carwash, een originele ‘bikewash’ ingericht. Op de vraag of dat alleen voor campinggasten bedoeld was antwoordde locatiedirecteur Wout Sleurink ruimhartig: natuurlijk niet! Iedereen mag daarvan gebruik maken als dat zo uitkomt! Poets je fiets, kleed je om, eet een ijsje, we hebben het allemaal! Kijk zo hoort dat. Mogelijk dat er daar dus een verhuurpunt voor mountainbikes komt, en als vanaf het Scoutinglandgoed óók weer van alles mogelijk wordt, na de coronascrisis… We zijn hoopvol!”

Wethouder Ewout Suithoff was zaterdag 6 juni aanwezig bij de werkzaamheden en gaf aan onder de indruk te zijn van de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers. “Nu de route grotendeels is opgeknapt kunnen nog meer mensen op een actieve manier genieten van de natuur in en rondom Zeewolde. Daarmee blijven we #vitaalinzeewolde”. Voor meer informatie over de mountainbikeroute: kijk op de vernieuwde website www.mtbzeewolde.nl, of volg MTB Zeewolde via Instagram of Facebook.