Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Musical groep 8 De Wetering op enorme trailer

Musical groep 8 De Wetering op enorme trailerMusical groep 8 De Wetering op enorme trailerMusical groep 8 De Wetering op enorme trailerMusical groep 8 De Wetering op enorme trailer
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Door de Coronacrisis kon de musical van groep 8 van De Wetering niet binnen gehouden worden, omdat ruime afstand niet gegarandeerd kan worden. Dus werd de musical, voor het eerst in de prille geschiedenis van de school in een professionele trailer gehouden.

Kinderen en juffen Marloes en Anca vonden dat heel speciaal. “Omdat we niet wisten hoe de maatregelen rondom Corona zouden gaan verlopen, namen we het zekere voor het onzekere! Ik wist dat de vader van een oud leerling directeur is bij ConDoor. Na een e-mailtje kreeg ik meteen bericht dat we de trailer kon lenen. Fantastisch! Als je daar in staat voel je je een echte artiest.”

Het verhaal van de musical kort door de bocht verteld: in een zeer rommelig museum wordt een ‘kostbare’ diamant gevonden. Tja, dieven krijgen daar uiteraard lucht van. Op een niet legale wijze proberen ze deze te bemachtigen. Uiteraard zorgt de politie dat dat weer opgelost wordt. En dan blijkt het achteraf ook nog eens een nepdiamant te zijn…

Het oefenen door Corona was een hele uitdaging. Marloes en Anca vertellen: “We begonnen pas met de musical toen we met halve groepen weer naar school gingen. Dat ging niet altijd makkelijk. Toen de groep weer compleet was konden we volop oefenen. We kregen echter de laatste twee weken te maken met ‘snotneuzen’ en hoestbuien. Dat betekende thuisblijven. Dat resulteerde in een gehalveerde klas. Uiteindelijk is het gelukkig helemaal goed gekomen! We zijn extra trots op deze groep! Zij hebben helemaal zelf het decor geschilderd! Gelukkig hebben we wel hulp gehad van ouders met het verzamelen van spullen voor het decor. Mede Het Pronkhuisje zorgde voor oude spullen.

Je merkte dat de kinderen het heel fijn vonden weer bij elkaar te zijn. Het oefenen werkte extra positief. Gek om daarna afscheid van elkaar te moeten nemen.” De kinderen gingen naar huis met een goodie bag van Deen met fietslampjes en -reparatiesetje voor naar het voortgezet onderwijs. “De kinderen zijn klaar voor een nieuwe fase in hun leven. Sommige ouders sluiten als gezin een basisschoolperiode af. Vreemd om elkaar dan niet de hand te mogen schudden!”

Alle ouders worden extra bedankt voor hun geduld en inzet. “We hebben het dit schooljaar, nog meer dan anders, samen mogen doen. En wij kijken terug op een geweldig mooie afsluiting van acht mooie basisschooljaren.”