Zeewolde Actueel

Vrijdag, 5 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Natuurwandeling buitendijkse stranden Zeewolde

Redactie: Christiaan Schutte

ZEEWOLDE – Op zondag 25 augustus kan je met natuurvereniging KNNV-Lelystad een wandeling maken door de voorlanden bij Zeewolde. Dat is de buitendijkse zandstrook tussen Zeewolde en de brug naar Nijkerk.

Bij de aanleg van de polder is hier zand opgespoten, ter bescherming van de dijken en voor de recreatie. De bodem is gevarieerd: droog en nat, kalkrijk en kalkarm. Daardoor is een bijzondere vegetatie ontstaan waar bijzondere dieren op afgekomen zijn. De ronde zonnedauw, de witte sterspoorknotzwam, de zandhagedis en talloze libellen zijn er waargenomen. Er is zelfs een heideveldje op natuurlijke wijze ontstaan.

De organisatie: “We vertrekken vanuit Lelystad om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats achter het provinciehuis aan de Botter 1403. We verzamelen om 9.15 uur in Zeewolde, voor de RCN aan de Dasselaarweg 1. Deze excursie duurt tot ongeveer 12.30. Als je dit bijzondere stukje Flevoland ook wilt ontdekken, kan je je aanmelden op n.h.secretaris@lelystad.knnv.nl. Ook niet-leden van de KNNV zijn van harte welkom.”