Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Nazomers genieten op het boerenerf

Nazomers genieten op het boerenerf
De route door Zuidelijk Flevoland steevast plannen via het boerenerf
Foto: Graphyrose
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Met het warme nazomerweer kunnen passanten bij Boeren Pitstop weer heerlijk met de beentjes omhoog op de unieke picknickplaats op de boerderij. Nog tot eind september kunnen gasten elke dag aanwaaien op het Erkemederpad 2.

Het was deze zomer op het boerenerf een komen en gaan van nieuwsgierige bezoekers. Niet alleen omdat veel mensen een corona-proof uitje zochten. Ook het nieuwe laarzenpad door het bos en langs de boerenakkers, trok veel actieve gezinnen aan. “En als gasten eenmaal het handgemaakte boerenijs geproefd hebben, plannen ze hun volgende route door Zuidelijk Flevoland steevast zo dat ze Boeren Pitstop weer passeren hoor”, lacht boerin Carolien den Brok. Verhitte gasten konden tijdens de tropische temperaturen zelfs hun voeten steken in voetenbadjes.

Bij Boeren Pitstop kunnen gasten met eigen ogen zien hoe de koeien op een gangbaar melkveebedrijf vertoeven. Vele gasten maakten de geboorte van een kalfje mee. Vooral voor kinderen een bijzondere en unieke ervaring. “Ik heb dit jaar zelfs een keer de geboorte van een kalfje, die moeizaam verliep, ondertiteld aan Nederlandse, Duitse én Engelse gasten tegelijk!” zegt den Brok, die het nog warm krijgt als ze eraan terugdenkt. “Kinderen zijn enorm geïnteresseerd en zitten vol met vragen. ‘Waarom is melk wit’ bijvoorbeeld. Dat moest zelfs ik even opzoeken. Daaruit ontstaat dan gelijk weer iets nieuws. Nu hebben we naast de belevingsopdrachten voor kinderen ook de antwoorden gebundeld op loeileuke vragen van kinderen over melk”.

Meer informatie: www.boerenpitstop.nl