Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Niet zwemmen bij Lanterstrand

Niet zwemmen bij Lanterstrand
Foto: ZA
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE –Het Lanterstrand bij het Tulpeiland ligt er dan misschien wel uitnodigend bij, toch geldt op dit moment het advies van de gemeente: ‘niet zwemmen’. De reden hiervoor is dat het opgespoten zand tijd nodig heeft om in te klinken. Ook is er minimaal twee jaar nodig om een goede kwaliteit van het zwemwater te garanderen.

Het Lanterstrand is een mooie aanwinst voor het waterrijke Zeewolde. Maar het nieuwe stuk strand is nog niet helemaal af. Er komen nog drijflijnen in het water en toiletten/douches en afvalcontainers op het strand. Een concept-inrichtingsplan ligt klaar. Deze zal in de loop van het jaar verder worden uitgewerkt.

Wel veilig zwemwater Flevoland

In Flevoland zijn 33 officiële zwemlocaties waar je wel veilig kunt zwemmen. Let op: op de stranden gelden de door de Rijksoverheid gestelde coronamaatregelen. Het zijn stranden waar van 1 mei tot 1 oktober de waterkwaliteit wordt gecontroleerd.

Informatie over zwemwater kwaliteit:

www.zwemwater.nl