Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Nieuwe mogelijkheden in Flevoland voor wonen met intensieve begeleiding

Nieuwe mogelijkheden in Flevoland voor wonen met intensieve begeleiding
Redactie: Saskia de Wijk

Almere – Zorgorganisatie Triade heeft een nieuwe stap gezet in het nieuwbouwproject voor 72 woon- en werkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking die onder andere intensieve begeleiding nodig hebben.

Het nieuwe woon-zorgcomplex wordt gebouwd in de Sieradenbuurt in Almere, maar is in Flevoland breed beschikbaar voor mensen die deze vorm van wonen nodig hebben.

Maandag 13 januari werd het contract ondertekend door Triade met Zenzo Maatschappelijk Vastgoed uit Amersfoort. Deze organisatie is gespecialiseerd in bouwen voor de zorg in buurten en wijken. Naar verwachting gaat de bouw na de zomer van start.

“Met de bouw van een nieuw complex kan een groot aantal mensen een passende woon- en werkplek worden aangeboden", zegt Afien Spreen, raad van bestuur Triade Vitree. “Het gaat om een gevarieerd aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking soms in combinatie met psychiatrische problematiek. Sommigen mensen kunnen zelfstandig wonen met begeleiding, maar er komen ook woonplekken voor mensen die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze mensen is het belangrijk dat er veel rust en ruimte is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een plek waar dit mogelijk is.”

Combinatie van wonen en werken

De locatie aan de Sieradenweg in Almere, grenzend aan het voedselbos, is samen met de gemeente uitgekozen. Hier is voldoende rust en structuur om te wonen en er is ruimte voor creatieve en fysieke activiteiten, zoals werken met hout, schilderen, tuinieren, mozaïek en kaarten maken, koken en bakken. Bijzonder in dit grote nieuwbouwproject is de co-creatie met cliënten, hun familie, buurtbewoners en de gemeente.

Op dit moment wordt gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp. Zodra het eerste ontwerp klaar is delen Triade en de gemeente het ontwerp met cliënten, hun familie en de buurtbewoners.

Mensen met een Wlz indicatie VG6 of VG7, een indicatie voor wonen met begeleiding, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een woon- en werkplek op de Sieradenweg. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden via: 088 323 2132 of intake@triade-flevoland.nl.