Zeewolde Actueel

Maandag, 1 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

(O)ma Ans in het muzikale zonnetje gezet en buren genieten mee

(O)ma Ans in het muzikale zonnetje gezet en buren genieten mee(O)ma Ans in het muzikale zonnetje gezet en buren genieten mee(O)ma Ans in het muzikale zonnetje gezet en buren genieten mee(O)ma Ans in het muzikale zonnetje gezet en buren genieten mee
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Bij alle bewoners van het appartementencomplex aan het Sterrekruid viel vorige week een bijzonder verzoek in de brievenbus. De anonieme afzender had met het oog op Moederdag een leuke familiaire verrassing in petto voor moeder en oma. ‘Omdat we deze speciale dag in deze vreemde tijden helaas niet op een normale manier met familie en onze moeder/oma kunnen vieren’, werd als reden opgevoerd.

De verrassing zou een live concert zijn bij (o)ma voor de flat. ‘Maar eigenlijk is het voor alle moeders in ‘quarantaine’ stond er in de brief te lezen. En omdat het voor (o)ma geheim moest blijven, werd er vriendelijk verzocht er vooral met niemand over te praten. Gelijktijdig werd al wel meteen begrip gevraagd voor het geval het concert enig overlast zou geven qua geluid. ‘Maar, werd aangegeven, u mag natuurlijk ook mee komen genieten. We houden allemaal gepaste afstand.’ De brief was ondertekend met: Groeten van de familie, die Moederdag niet ongemerkt voorbij wil laten gaan!

De briefschrijver was Anja Fokker. “Mijn zusje had het optreden gewonnen bij een online bingo op Facebook”, licht ze de unieke Moederdagactie toe. Het betrof een optreden van zwager Marcel Fokker, muzikant, die het samen met zijn gitarist Kanis zou verzorgen. Samen met echtgenoot Ron heeft Anja alles eromheen geregeld, zoals onder meer het inlichten van de buurtbewoners. “Het mooiste was dat niemand wist voor wie het was! Hoe leuk!”, vertelt ze. “Onze 83-jarige (o)ma had ik namelijk ook diezelfde brief gestuurd.”

Op het aangegeven tijdstip stonden zondag meerdere bewoners te wachten op wat komen ging. De verrassing was compleet toen de bewuste (o)ma, Ans Wieman, erachter kwam dat het concert speciaal voor haar was geregeld. De ontroering was groot want Ans had haar kinderen en kleinkinderen, die er bijna allemaal waren, sinds maart niet ‘live’ gezien. Dus ook niet met haar verjaardag…

Met het concert, met buren en familie op gepaste afstand bij elkaar, werd Moederdag 2020 voor Ans en alle betrokkenen daarom een bijzonder feestje om niet snel te vergeten.