Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Online Pubquiz maakt meedoen aan Burendag voor iedereen mogelijk

Online Pubquiz maakt meedoen aan Burendag voor iedereen mogelijk
Redactie: Saskia de Wijk

REGIO - Dit jaar wordt er voor het eerst een digitale activiteit toegevoegd aan de viering van Burendag. Alle buurten van Nederland kunnen op zaterdag 26 september, van 19.30 uur – 21.00 uur, meedoen aan een online Burendag Pubquiz. De 15e editie van Burendag staat in het teken van ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. Met deze extra digitale activiteit willen initiatiefnemers Douwe Egberts en het Oranje Fonds iedereen de mogelijkheid geven deze dag met hun buren te vieren. Buurtcontact is nu immers nog belangrijker dan voorheen. Aanmelden kan via www.burendag.nl.

De Pubquiz is een aanvulling op het programma dat de buurten zelf bedenken. De bijna 4000 buurten die zich nu al hebben aangemeld voor Burendag, organiseren activiteiten conform de RIVM-richtlijnen, zoals een bingo voor de deur, spelletjesmiddag of fietstocht met alle buren.

Prijzen

Aan de online Burendag Pubquiz kan iedereen meedoen door samen met zijn buren een team te vormen. Doordat de quiz volledig online is, kunnen ook buren deelnemen die in quarantaine zitten of vanwege gezondheidsredenen liever thuisblijven. Niemand valt daardoor buiten de boot. En buiten dat dit een mooie manier is om met elkaar in contact te komen, zijn er ook nog eens mooie prijzen te winnen. Onder de 50 buurten met de hoogste score worden drie Douwe Egberts cadeaupakketten t.w.v. 175 euro verloot. De pubquiz wordt gepresenteerd door Upbeatles.

Richtlijnen

Douwe Egberts en het Oranje Fonds roepen deelnemers dringend op om alle geldende richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM in acht te nemen. Deze zijn te vinden via RIVM.nl