Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Op een mooie Pinksterdag…

Op een mooie Pinksterdag…Op een mooie Pinksterdag…Op een mooie Pinksterdag…Op een mooie Pinksterdag…Op een mooie Pinksterdag…
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Het leek wel even of de zomervakantie al begonnen was, afgelopen pinksterweekend. Het weer, veel zon en een zomerse temperatuur, was er dan ook naar. Mensen zochten dan ook en masse hun vertier in de buitenlucht.

Naast dat veel mensen voor het eerst in weken weer genoten op een van de vele horecaterrassen die het dorp rijk is, trok ook het strand veel bezoekers. Alles netjes op gepaste afstand. Hele gezinnen, waaronder voor het eerst weer wat buitenlandse toeristen, waren op de fiets gesprongen voor een tochtje door de fraaie polder. Of ze zochten het water op. Het was bij de sluizen van Zeewolde dan ook een komen en gaan van boten in allerlei soorten en maten; gadegeslagen door toeschouwers die daar een kijkje kwamen nemen. Toezichthouder Jaap was er om de sluizen te bedienen en tegelijkertijd het traject in goede en veilige banen te leiden. Gelukkig maar!

En mocht je van dat buitenzijn trek hebben gekregen in een ijsje dan moest je wel even geduld hebben want de rij wachtenden bij de ijsboer was lang. Desondanks konden veel mensen dat wel opbrengen. En zo in het zonnetjes was het dan ook niet bepaald een straf om even te wachten! Zeker niet met zo’n lekkere toef ijs als beloning!