Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Open dag Windesheim Almere

Open dag Windesheim Almere
Redactie: Saskia de Wijk

ALMERE - Op zaterdag 25 januari houdt Windesheim in Almere de eerste open dag van 2020. De hogeschool opent haar deuren voor eindexamenkandidaten en havo 4-, mbo 3- en vwo 5-leerlingen, enthousiaste ouders zijn natuurlijk ook welkom.

Programma

Tussen 10.00 en 14.30 worden er verschillende voorlichtingsactiviteiten georganiseerd. Zo kunnen de studiekiezers in verschillende voorlichtingsrondes ontdekken welke opleiding goed bij hen past. Ook zijn er algemene workshops over studeren op het hbo. Studenten die meer uit hun studie willen kunnen kennismaken met Windesheim’s Honours Programmes.

Daarnaast staan studenten en docenten klaar om antwoord te geven op alle (studie-gerelateerde) vragen van ‘Hoe regel ik studiefinanciering? ’tot ‘Wat is er geregeld voor studenten met een functiebeperking?’ De student in spe die door de bomen het bos niet meer ziet kan een studiekeuzetest maken, gebaseerd op interesses en talenten. De begeleidende studiekeuzecoach is er voor alle aanvullende vragen.

Twee- of vierjarige opleiding?

Op de open dag kunnen studiekiezers kennismaken met bachelor- én Ad-opleidingen. Een Associate degree duurt 2 jaar, een bachelor 4 jaar. Bij een Ad-opleiding krijgen studenten extra begeleiding om bijvoorbeeld de overgang van het mbo naar het hbo te versoepelen. Er zijn meer contacturen per week en er is huiswerkbegeleiding op school.

Sporten én ondernemen?

Leer tijdens de open dag meer over de nieuwe Ad-opleiding ‘Sport, Bewegen en Ondernemen’, speciaal voor sportieve studenten met een ondernemershart. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom deze nieuwe opleiding. Vanaf september 2020 biedt Windesheim deze Associate degree aan in Almere en Zwolle. De goedkeuring voor deze opleiding is aangevraagd.

Save the date: open avond voor deeltijders

Voor studiekiezers die werk en studie willen combineren, organiseert de hogeschool op donderdag 6 februari een open avond: de ideale manier om je te oriënteren op een deeltijdstudie.

Aanmelden

De open dag vindt plaats op zaterdag 25 januari van 10.00 tot 14.30 uur op de locatie Landdrost. Aanmelden: windesheimflevoland.nl/opendag