Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Openingstijden ABS Zeewolde tijdelijk (toch) verruimd

Openingstijden ABS Zeewolde tijdelijk (toch) verruimd
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE - Van woensdag 6 mei tot en met vrijdag 5 juni (de vrijdag na Pinksteren) kunnen inwoners van Zeewolde op de woensdagen en de vrijdagen al om 09.00 uur terecht op het afvalbrengstation (ABS) aan de Industrieweg.

Hoewel de openingstijden zijn verruimd, blijft de oproep van kracht: “Kom alleen naar het ABS als het noodzakelijk is”. Ook gelden nog steeds de verkeersmaatregelen met de opstelplek voor wachtende auto’s. Er mogen maar vijf auto’s tegelijkertijd op het ABS-terrein.

Het ABS is van 6 mei tot en met 5 juni open op:
woensdag en vrijdag: van 09.00 tot 17.00 uur
zaterdag: van 09.00 tot 15.00 uur

Doordat mensen meer thuis zijn, is er meer afval per huishouden. De gemeente Zeewolde en HVC zijn steeds met elkaar in overleg hoe de afvalstroom het beste kan worden verwerkt.
Door de feestdagen vervallen er inzamelrondes. Gezamenlijk wordt naar oplossingen gezocht om deze in te halen. Zo zijn er op 24 en 25 april extra inzamelrondes gereden om de inzamelronde van koningsdag vooraf te compenseren.

Wethouder Ewout Suithoff is tevreden over de samenwerking met HVC. “Vanaf het moment dat de coronamaatregelen werden ingevoerd, heeft het personeel van HVC zich extra ingezet om de afvalstroom te verwerken. Ook onze wijkverzorgers hebben het extra druk. Dankzij een goede afstemming met de medewerkers van HVC blijft de afvalstroom in de wijken onder controle. De verruiming van de openingstijden van het ABS vergt ook weer extra inzet van het personeel. Ik heb daar grote waardering voor”.