Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Parkeren in Ravelijn? Neem een parkeerschijf mee

Parkeren in Ravelijn? Neem een parkeerschijf mee
Redactie: Jelle Stellingwerf

ZEEWOLDE - Vanaf 6 juli mogen voertuigen in het openbare deel van parkeergarage Ravelijn maximaal 10 uur staan. Om bezoekers en werknemers van het centrum te attenderen op deze nieuwe blauwe zone, deelt een team van Zeewolde Winkelhaven parkeerschijven uit in het centrum. Dit gebeurt op vrijdag 3 juli op de markt en op zaterdag 4 juli bij een aantal winkels.

Wethouder Ewout Suithoff is blij dat Zeewolde Winkelhaven hiervoor een team inzet: “Samen zorgen we voor een gastvrij centrum in Zeewolde. Door de blauwe zone wordt er niet onnodig lang geparkeerd en kan het parkeren gratis blijven.” Op 6 juli wordt de garage schoongemaakt. De garage moet dan vanaf 06.00 uur helemaal leeg zijn. Die dag geldt tot 19.00 uur een wegsleepregeling.

In parkeergarage Ravelijn is al jaren sprake van lang-parkeren, met name in de winter. In het verleden was dat geen probleem. Door de komst van enkele grote publiekstrekkers zoals de Winkeltjes, Action en de uitbreiding van de HEMA, staat de functie van de garage onder druk. Langparkeerders zullen als de nieuwe maatregel is ingevoerd elders hun auto moeten parkeren.