Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Parochie Sterre der Zee: activiteiten in coronatijd

Parochie Sterre der Zee: activiteiten in coronatijd
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - De Coronapandemie raakt ook parochie Sterre der Zee en het dagelijkse leven van haar parochianen. “In een tijd dat de situatie van dag tot dag verandert, zijn wij er als gemeenschap voor elkaar en proberen we hier een goede invulling aan te geven”, laat de parochie weten.

“Daarom doen we een oproep aan u allen om er voor elkaar te zijn. Informeer bijvoorbeeld eens of het goed gaat met uw buren, of mensen waarvan u vermoed dat ze wel eens een praatje of hulp nodig zouden kunnen hebben. Vooral voor ouderen onder ons heeft de sociale afstand een grote impact. Juist bij hen is behoefte aan hulp bij simpele zaken als een boodschap of het schoffelen van de tuin. Maar ook behoefte aan regelmatig contact: het dagelijkse praatje via de telefoon of videobellen.”

Telefonische hulplijn

Voor de ouderen in de parochie is een telefonische hulplijn ingesteld. Dat gebeurt samen met de PCI, de ziekenbezoekgroep, de groep ‘Omzien naar Elkaar’ en enkele vrijwilligers. Piet Verschure coördineert de praktische invulling van de hulpvraag die hieruit voortkomt. Bij behoefte aan hulp kan men ook zelf contact zoeken met Piet Verschure, 06-57209483 of Henk Meijer, 06-12996958.

Parochie in De Goede Week

Zondag is het Palmpasen, Maar, hoe zat dat ook alweer? Wat betekent het ook alweer en wat moet er aan de Palmpasenstok? Klik op de link en Janneke legt het je uit! https://photos.app.goo.gl/PuP2A2BvW4omffxHA

Ook tijdens de Goede Week is de kerkruimte dagelijks open van 09.30 tot 10.30 uur en op zondag van 09.30 tot 11.30 uur, behalve op Paaszaterdag. Binnenlopen kan voor stil gebed en een kaarsje voor Maria. Er liggen palmtakjes om mee naar huis te nemen. Pastor Paul is aanwezig en beschikbaar voor een gesprek, voor wie daar prijs op stelt.

Op Palmzondag zal pastor Paul de palmtakken wijden. Op Witte Donderdag is geen viering.

Op Goede Vrijdag is er de mogelijkheid voor stille aanbidding en kruisverering op twee momenten, van 15.00 tot 16.00 uur en van 19.30 tot 20.30 uur.

De Paaswake vindt plaats om 19.30 uur zonder parochianen en wordt live uitgezonden door de Lokale Omroep Zeewolde. De dienst is te volgen via www.lokaleomroepzeewolde.nl/paaswake. Er is ruimte voor maximaal 125 aansluitingen. Op 1e Paasdag is de kerkruimte open van 09.30 tot 11.30 uur.

SamenKerk

Vanwege Corona wordt het blad van het bisdom SamenKerk niet op papier uitgebracht. Het is wel digitaal te lezen op www.bisdomhaarlem-amsterdam-samenkerk.nl.

“Het Parochiebestuur wenst u een Goede Week in goede gezondheid voor u en uw dierbaren.”