Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Permanente bewoning recreatiewoningen


Permanente bewoning vakantiehuizen

Van de redactie, 21 augustus 2019 - Gezien het aantal campings en vakantieparken is Zeewolde behoorlijk in trek als vakantieplaats. Dat is mooi, zij het dat de gemeente Zeewolde sinds jaar en dag het beleid voert, dat vakantiehuizen bedoeld zijn om in te recreëren, en niet om erin te wonen. Hoewel daarover ook binnen de gemeenteraad discussie is, is de gemeente al een aantal jaren actief in het tegengaan van permanente bewoning van recreatiewoningen, iets wat met name op de zogeheten Buitenplaats Horsterwold (aan de Bosruiterweg) actueel is. In sommige gevallen gaat het dan om permanente bewoning door de eigenaren, in andere gevallen worden deze woningen verhuurd aan (met name Poolse) arbeidsmigranten. Dit voorjaar heeft de gemeenteraad het beleid nogmaals bevestigd en B&W opgeroepen om op dit punt te handhaven en permanente bewoning aan te pakken. Daarbij wordt een traject gevolgd van controle, waarschuwingen, de mogelijkheid om te reageren, eventueel oplopende dwangsommen en als uiterste maatregel de verzegeling van de woning (in eerste instantie voor drie maanden, waarna de eigenaar de sleutel terugkrijgt). Tot op heden is dit tweemaal gebeurd op Buitenplaats Horsterwold.

Directe aanleiding om hier nu over te schrijven, is het feit dat half augustus een stel uit hun vakantiehuis gezet is en hun woning verzegeld is. Volgens rechterlijke uitspraak was gebleken dat dit stel wel degelijk feitelijk in hun recreatiewoning woont. In dit geval gaat het om mensen die in een andere plaats een woonadres hebben, maar hun huis daar aan derden verhuren. Bovendien wordt volgens een gemeentewoordvoerder de recreatiewoning ook gebruikt voor bedrijfsmatige activiteiten ten behoeve van de huisvesting van arbeidsmigranten op hetzelfde park.

De gebeurtenissen hebben geleid tot berichten in diverse media, zoals enkele artikelen in regionale krant De Stentor (14 en 1 5 mei) en op hun website, met onder andere het verhaal van de bewoners en een interview met de burgemeester. In de Zeewolde Actueel van 20 augustus is verder al bericht over bemoeienis met het geval vanuit de landelijke politiek, concreet in de vorm van kritische kamervragen van PVV-kamerlid Alexander Kops aan minister van Binnenlandse Zaken Ollongren.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo