Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Pietenhuis in winkelpassage Ravelijn officieel geopend

Pietenhuis in winkelpassage Ravelijn officieel geopendPietenhuis in winkelpassage Ravelijn officieel geopendPietenhuis in winkelpassage Ravelijn officieel geopendPietenhuis in winkelpassage Ravelijn officieel geopend
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE - Onder grote belangstelling heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter zaterdagmorgen 16 november rond kwart voor twaalf in winkelpassage Ravelijn het Pietenhuis van Stichting Pieten on Tour geopend. Voorafgaand aan het doorknippen van het lint waren er optredens van danseressen van Amy’s Dansstudio en groep 4 van basisschool De Regenboog.

Titia Bron had samen met Wilma van Kasteel een lied gemaakt voor de opening van het Pietenhuis. Strekking van het lied was dat de Sint en zijn pieten ook tijd en ruimte nodig hebben om even uit te rusten na een lange dag en/of nacht pakjes rond te hebben gebracht. Het daarbij behorende refrein mocht iedereen uit volle borst meezingen: “Super dat de Sint het bij ons gezellig vindt. Blijft niet staan, maar kijk je ogen uit… in het Pietenhuis!” Groep 4 van basisschool De Regenboog bracht het lied zaterdagmorgen onder leiding van juf Claudia en juf Annelies ten gehore. Tevens waren er enkele door Amy’s Dansstudio ingestudeerde dansjes. Daarna gaf Wim van de Koppel, voorzitter van de Stichting Pieten on Tour, het woord aan burgemeester Gerrit Jan Gorter. De burgervader prees het liefdadige werk van de stichting en knipte vervolgens samen met enkele toegeschoten pieten het bij de ingang gehangen lint door, waarna het Pietenhuis officieel was geopend. Na de opening mochten alle belangstellenden een kijkje in het Pietenhuis nemen. Zo was de slaapkamer van Sinterklaas te zien, alsmede de eigen muziekstudio en het Pietenlaboratorium van zijn assistenten. Tevens was te zien dat de pieten al enige cadeaus meegenomen hadden (waarschijnlijk rechtstreeks uit Spanje).

Activiteiten

De Stichting Pieten on Tour genereert financiële middelen, waardoor kinderen in achterstandssituaties toch een Sinterklaascadeau kunnen krijgen. Het benodigde geld wordt verkregen van zowel bedrijven als particulieren. In het Pietenhuis zijn de komende weken allerlei activiteiten te doen. Zo is er vrijdag 22 november een heuse Pietendisco en worden zondagmiddag 24 november alle senioren van Zeewolde verwacht bij een speciaal voor deze doelgroep georganiseerde gezellige high tea (reserveren mogelijk tot 22 november via info@pietenontour.nl). Vrijdagavond 29 november wordt in The Lux het BenePietdiner gehouden, waarvoor nog enkele kaarten beschikbaar zijn. Het Pietenhuis is voor de laatste keer geopend op woensdagmiddag 4 december. Op donderdag 5 december houdt Stichting Pieten on Tour een slotavond in Fika. Daar wordt ook verteld hoeveel geld er dit jaar voor de stichting is ingezameld. Het spreekt ten slotte uiteraard voor zich dat alle pieten erbij zijn, als Sinterklaas op zaterdagmiddag 23 november met zijn boot aankomt in Zeewolde. Voor meer informatie: www.pietenontour.nl.