Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Politienieuws

Politienieuws
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – In de afgelopen twee weken zijn bij de politie Zeewolde de volgende meldingen binnengekomen:

  • (28/7 - 16.00 u) - Kop-staartaanrijding op de Gelderseweg. Een 44-jarigie bestuurder van een VW Golf verleende bij de rotonde een fietser voorrang. De 23-jarige bestuurder van een achteropkomende bestelauto had dat niet in de gaten en botste vol op zijn voorganger. Verkeer werd omgeleid en de bestuurder van de VW werd met naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij geen verder letsel te hebben opgelopen.
  • (29/7 – 21.00 u) – Signalering auto met een gestolen aanhanger op de Gooiseweg. De bestuurder, een 37-jarige Lelystedeling, werd staande gehouden in Lelystad. De aanhanger bleek eerder gestolen in Zevenaar. De verdachte is gehoord, aanhanger in beslag genomen. De zaak is overgedragen aan politie Oost-Nederland.
  • (31/7 – 19.30 u) – Eenzijdig verkeersongeval op de Sportlaan. De bestuurder, een 18-jarige Zeewoldenaar, bleek onder invloed van verdovende middelen. Hij probeerde nog weg te rijden met de beschadigde auto en vertoonde recalcitrant gedrag bij zijn aanhouding. De bestuurder moest mee naar het bureau en kreeg een rijverbod opgelegd. De auto is weggesleept.
  • (31/7 – 19.30 u) – Zware mishandeling op het Kerkplein. De twee verdachten, een 22-jarige en 17-jarige Zeewoldenaar, takelden meerdere personen toe. Politie kreeg versterking van collega’s. De verdachten werden, onder nodig verzet, aangehouden en zitten vast. De slachtoffers moesten zich onder doktersbehandeling stellen.
  • (1/8 – 00.15 u) – Conflict tussen meerdere personen op de parkeerplaats aan de Eilandgracht. Een 22-jarige Zeewoldenaar werd meermaals weggestuurd. Uiteindelijk is hij opgepakt voor verstoren van openbare orde; hij mocht een nachtje op het bureau blijven en is bekeurd.
  • (1/8 – 09.45 u) – Bootbrand aan de Baardmeesweg. Brand ontstond in de isolatie tussen de wanden van de boot. De opvarenden, een 45-jarige Almeerder en zijn zoon, waren al van boord.
  • (1/8 – 10.30 u) – Snorfiets aangehouden op de Slingerweg die twee keer zo hard ging: 57 km/u in plaats van de toegestane 25 km/u. De 22-jarige bestuurder uit Amersfoort is bekeurd en in afwachting van het keuringsrapport.
  • (1/8 – 19.45 u) – Een 22-jarige Zeewoldenaar is - onder nodig verzet - aangehouden voor vernieling in het centrum. De man is overgedragen aan de recherche.
  • (3/8 – 19.45 u) – Diefstal uit tent op Camping De Parel. Van een gezin uit Leiden werden bankpassen gestolen waarmee meerdere malen werd gepind in Zeewolde. Camerabeelden van de bank zijn veiliggesteld, politie doet nader onderzoek.