Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Proefreis bus en trein en een inloopspreekuur voor senioren

Proefreis bus en trein en een inloopspreekuur voor senioren

ZEEWOLDE – Met een proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen de deelnemers duidelijk uitgelegd hoe zij kunnen in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook wordt er geoefend met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

De proefreis is op eigen kosten. Dat kan met een eigen geldige OV-chipkaart, maar er kan ook tijdens de proefreis een kaartje gekocht worden.

De proefreis vindt plaats op vrijdag 6 december 2019.

Aanmelden voor de proefreis kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Inloopspreekuur

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Het inloopspreekuur is op vrijdag 13 december 2019 van 10.00 – 11.30 uur in Dienstencentrum de Sfinx, Flevoweg 69, Zeewolde

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo