Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Programma Dodenherdenking en viering 75 jaar vrijheid in Flevoland wordt aangepast

Programma Dodenherdenking en viering 75 jaar vrijheid in Flevoland wordt aangepast
Redactie: Saskia de Wijk

FLEVOLAND – In verband met de coronamaatregelen worden programma-onderdelen voor de Dodenherdenking en de viering van 75 jaar vrijheid afgelast of aangepast. Door het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Stichting 75 jaar vrijheid wordt een vorm ontwikkeld die past bij de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij ons bevinden. Provincie Flevoland heeft laten weten zich daarbij aan te sluiten.

Voor de viering waren reeds veel activiteiten ontwikkeld. Bijvoorbeeld de bus van de Vrijheids-express, die langs bibliotheken en scholen door Flevoland zou rijden. Na de Rijksmaatregelen zijn de activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid afgelast of verplaatst.

In overleg met de gemeenten en organisatoren zal provincie Flevoland de komende tijd streven naar een passende herdenking en viering. “We willen dit voor alle Flevolanders mogelijk maken op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid. Daarbij blijven de richtlijnen van de overheid met betrekking tot volksgezondheid leidend.”

Mededelingen over het aangepaste programma voor 4 en 5 mei en de overige evenementen in het land zijn te lezen op de websites 4en5mei.nl, tweedewereldoorlog.nl en vanaf 2 april op vrijheid.nl. Informatie over de ontwikkelingen in Flevoland vindt u op 75 jaar vrijheid. Organisatoren van evenementen in het kader van 75 jaar vrijheid en 4 en 5 mei kunnen met vragen over de gevolgen van het coronavirus voor hun programmering contact opnemen via info@4en5mei.nl.