Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Provincie stelt subsidie energie-initiatieven opnieuw open

Provincie stelt subsidie energie-initiatieven opnieuw open

ZEEWOLDE/REGIO – De provincie stelt de subsidie voor kleinschalige energie-initiatieven voor de tweede keer open. De subsidie is bedoeld om inwoners te helpen om initiatieven voor energiebesparing, -opwek, -opslag en -distributie te ontplooien.

Het gaat om lokale initiatieven die kunnen doorgroeien naar provinciaal niveau. Denk hierbij aan een voorlichtingsavond over energiebesparing voor een wijk. Of aan het aardgasvrij maken van een straat. De regeling is breed opgezet en zeker niet beperkt tot de vorige twee voorbeelden. De provincie wil vooral een beroep doen op de inventiviteit en maatschappelijke betrokkenheid van Flevolanders om oplossingen te vinden voor lokale uitdagingen op het gebied van de energietransitie.

De subsidieregeling wordt tussen nu en eind 2020 een aantal keer voor een bepaalde periode opengesteld. Dit wordt gedaan, omdat een expertteam de aanvragen beoordeelt. Door de regeling steeds beperkt open te stellen, krijgt het expertteam voldoende tijd om de aanvragen goed te beoordelen. Meer informatie over de subsidieregeling vind je op http://www.flevoland.nl in het Loket onder het kopje Subsidies.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo