Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Publiek krijgt inkijkje op Floriadeterrein

Publiek krijgt inkijkje op Floriadeterrein
Redactie: Saskia de Wijk

ALMERE - Twee jaar voordat Floriade Expo 2022 haar deuren opent voor het publiek, biedt Floriade Preview al een vooruitblik. Vanaf 31 juli tot en met 1 november kan iedereen, van vrijdag tot en met zondag, een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst.

Een bezoekje aan het Floriadeterrein kan van donderdag tot en met vrijdag. Bezoekers kunnen vanaf de Esplanade in Almere Stad met de boot over het Weerwater naar het terrein in aanbouw. Ze arriveren bij het Preview Centre, krijgen voorproefjes van paviljoens in de labs en verkennen met een treintje het terrein.

Floriade Preview laat in de breedste zin het gedachtegoed van Floriade zien, brengt de thema’s van 2022 tot leven en maakt de verbinding met Almere en de provincie Flevoland. Het Preview Centre toont onder meer de ‘making of’, steeds geactualiseerd met laatste ontwikkelingen op het terrein en van de groene stadswijk Hortus. De drie Preview Labs - Tree Lab, Save Plastics Lab en The Growing Pavilion - geven bezoekers een voorproefje van de paviljoens die die straks bij Floriade Expo 2022 te zien zijn. Tot een aantal maanden voor de opening in 2022 groeit Floriade Preview voortdurend met nieuwe activiteiten.

Tickets

Tickets zijn vanaf nu te boeken via floriade.com. De excursie is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriadeterrein, een bezoek aan het Preview Centre, de paviljoens en een rondleiding over het terrein met een treintje. Inwoners van Almere krijgen korting op de toegangsprijs.

Meer informatie: https://floriade.com/nl/floriade-preview/