Zeewolde Actueel

Vrijdag, 29 mei 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Regen en zon wisselen elkaar af bij sponsorwandeling voor Toon Hermans Huis Zeewolde

Regen en zon wisselen elkaar af bij sponsorwandeling voor Toon Hermans Huis ZeewoldeRegen en zon wisselen elkaar af bij sponsorwandeling voor Toon Hermans Huis Zeewolde
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE – 132 wandelaars namen zaterdag 2 november deel aan de vierde editie van de sponsortocht voor het Toon Hermans Huis Zeewolde. De 15 km gold als favoriete afstand. Er kon ook gekozen worden voor een kleinere wandeling (5 of 10 km), een grotere (20 of 25 km) behoorde eveneens tot de mogelijkheden.

Start- en finishplaats van de sponsorwandeling voor het Toon Hermans Huis Zeewolde was het restaurant van RCN. De 132 wandelaars (vorig jaar waren dat er 113) legden elk € 5,- in om deel te kunnen nemen aan de tocht. De verschillende routes werden uitgezet door de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB). Scouting Jan Wandelaar en Staatsbosbeheer hielpen zaterdag bij het inrichten en organiseren van de rustposten onderweg. De wandelaars kregen bij de posten een kopje koffie of pakje appelsap. Ook werden ze getrakteerd op enkele fikse regenbuien. Op het eind van de wandeling liet het najaarszonnetje zich gelukkig ook nog volop zien. De grotere wandelingen voerden de wandelaars onder meer door de Stille Kern.

Doelgroep van het Toon Hermans Huis Zeewolde, dat gevestigd is aan het Mazerhard 37, zijn mensen met kanker en hun familie en andere naaste verwanten. De opbrengst van de wandeltocht van zaterdag was bestemd voor het organiseren van activiteiten die kunnen helpen even de gedachten te verplaatsen. Ook was het geld nodig mensen hun eigen waarde terug te laten vinden of hen simpelweg te ondersteunen met een bezigheid.

De eerste lustrumwandeltocht voor het Toon Hermans Huis Zeewolde wordt gehouden op zaterdag 17 oktober 2020.