Zeewolde Actueel

Vrijdag, 5 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Sfeervol Kerstfestijn in voorbereiding

Sfeervol Kerstfestijn in voorbereiding
Redactie: Jelle Stellingwerf

ZEEWOLDE — Met de feestmaand in aantocht wordt achter de schermen hard gewerkt aan een sfeervolle kerstbeleving in het centrum van Zeewolde. Grote en kleine instellingen, stichtingen en verenigingen beseffen terdege dat het zaak is de organiserende handen ineen te slaan, wil een omvangrijk evenement kans van slagen hebben. Een goed voorbeeld van effectieve samenwerking vanuit lokale clubs is het trio dat sinds 2016 het jaarlijkse ‘Zeewolder Kerstfestijn’ tot leven wekt. En hoe!

De drie dames doen vanachter een gezellige koffietafel hun verhaal. Wenda Westerhuis en Agnes van Soelen opereren beide als vertegenwoordigers van de Vereniging Centrum Ondernemers, kortweg VCZ. Wenda begint: “Eigenlijk is het Kerstfestijn een initiatief van de VCZ.” En Agnes vult aan: “Maar met veel ‘know how’ en vooral een groot netwerk kwam ‘Puur Zeewolde’ al heel snel de helpende hand bieden.” Stein Docter, projectleider bij ‘Puur Zeewolde’, zorgt o.a. voor de onontbeerlijke PR via de social media. “Belangrijk om te weten is bijvoorbeeld”, zegt ze, “dat rond Kerst op het RCN-terrein heel veel gasten de gezellige dagen doorbrengen. Vraag is dus hoe je die mensen naar het centrum van het dorp trekt en ze iets leuks kan bieden. Met dat soort vragen, én de oplossing uiteraard, houden we ons bezig.”

Op vrijdag 20 december zal vanaf 15.00 uur het centrum van Zeewolde zijn opgeluisterd met een bonte verzameling kerstkramen en kersthuisjes, van waaruit ondernemers van binnen en buiten Zeewolde hun waar aanprijzen. Van (Kerst-)kunst tot kerststol en van kerstboom tot oliebol, het hoort er allemaal bij. Sfeermaker van belang zal natuurlijk de ijsbaan op het Kerkplein zijn, waar de jeugd zich tijdens de kerstvakantie uitstekend kan vermaken. “De enorme organisatie dáárvan is natuurlijk in handen van weer een andere club”, vertelt Wenda, “maar wij liften dan weer mee via de gezellige feestverlichting die daar onderdeel van is. Zo grijpt het allemaal in elkaar, en zetten we er samen de schouders onder.”

Bij de sfeervolle kramen en kersthuisjes rond de ijsbaan op het plein zal het niet blijven. Wenda en Stein regelen samen een flink aantal aanvullende attracties. Zo zijn er de plaatselijke koren, w.o. Popkoor Splash en Shantykoor ‘De Trossen Los’, de ‘échte’ Kerstman met rendier, de deftige dames en heren van Stichting Levende Historie Harderwijk die geheel in Charles Dickens-outfit een stukje sfeer komen brengen, straattheatergroep ‘JAMmer’, en ga zo maar door. Alles wordt in het werk gesteld om er die vrijdag een geweldig kerstevenement van te maken, en via posters, billboards en zelfs banners op websites van de landelijke pers worden veel, héél veel belangstellenden van binnen en buiten Zeewolde naar het centrum getrokken. Dat belooft wat!

Door de jaren heen neemt het ‘Kerstfestijn Zeewolde’ toe in omvang, bekendheid, en daarmee bezoekersaantallen. Agnes weet te melden dat zich inmiddels ruim 50 belangstellenden een kraam of kersthuisje hebben gereserveerd, “maar er kan nog meer bij!” Wie zich óók als ondernemer, kunstenaar, gelegenheidsbakker van lekkers, welzijnsinstelling of wat dan ook, in kerstsfeer wil presenteren kan zich daarvoor nog tot 13 december aanmelden via de website van de centrumondernemers: www.winkelhaven.nl onder ‘Nieuws & Events’. Ondanks winterkou warm aanbevolen!