Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Skate en Skeeler liefhebbers gezocht

Skate en Skeeler liefhebbers gezocht
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Skaten en skeeleren is populairder dan ooit. En terecht. Lekker buiten, de snelheid, het gevoel van vrijheid en bovendien geschikt voor jong en oud. Kluunpark is op zoek naar enthousiaste liefhebbers. Dit om twee redenen. Om mee te doen met een Skate- en skeeler event, maar ook om mee te organiseren.

Het doel is om gedurende de Zomerweken, op donderdagmiddag en –avond, op gezette momenten samen verkeersvrij te skaten of skeeleren op de fietspaden rondom de atletiekbaan. De eerste openstelling staat gepland op donderdag 30 juli, van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Afhankelijk van het enthousiasme en organisatievermogen zou dit vaker kunnen zijn.
De beoogde fietspaden zijn maar liefst zeven meter breed en aangelegd als rondgaande schaatsbaan. Naast breed en vlak asfalt is er al in de aanleg rekening mee gehouden dat het eenvoudig kan worden afgezet voor doorgaand fietsverkeer en wandelaars. Een ideaal terrein dus om te skaten en te skeeleren. Speciaal voor dit moment zullen ook de afsluitingen bij de atletiekbaan worden geopend waardoor men echt rond kan.

Hulp
Het Skate- en Skeeler event is een initiatief van Kluunpark, de stichting die o.a. verantwoordelijk is voor het beheer en exploitatie van de atletiekaccommodatie, en Sport en Cultuur Zeewolde (buurtsportcoach). Samen zijn ze op zoek naar enthousiaste Zeewoldenaren die hier samen met hen de schouders onder willen zetten. In ieder geval tijdens de Zomerweken en mocht er serieus belangstelling zijn ook daarna. Denk daarbij aan: het op de dag zelf plaatsen en verwijderen van de hekken, het opvangen van deelnemers, uitgifte van helmen en beschermingsmiddelen of zelfs het geven van clinics.

Deelnemers
Daarnaast zijn er natuurlijk ook deelnemers nodig! Verkeersvrij samen skaten en skeeleren kan door middel van de aanschaf van een dagkaart van 2 euro. Hiermee heb je de hele dag toegang tot de activiteiten op Kluunpark. Op vertoon van je polsbandje ontvang je bovendien een gratis kop koffie, thee of beker limonade. Uiteraard speelt veiligheid een belangrijke rol. Een helm is verplicht en ook overige beschermingsmiddelen worden aangeraden. Wie dat niet heeft zijn een beperkt aantal setjes te huur à 2 euro. Voor de huur wordt borg gevraagd in de vorm van 10 euro, fietssleutels of een ID bewijs.

Zin om mee te organiseren, mee te helpen? Laat het snel weten, wie weet en kunnen we dit vaker doen. Meedoen? Kom dan donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur of tussen 19.00 tot 21.00 uur. Voor toegang kun je je melden bij het noodgebouw bij de atletiekbaan (Kluunpad 21). Meer weten of contact? Mail: m.volk@zeewolde.nl of activiteiten@kluunpark.nl