Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Social Sofa ontvangt 3000 euro van ING-Nederland Fonds

Social Sofa ontvangt 3000 euro van ING-Nederland Fonds
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - De ING actie ‘Help Nederland Vooruit’ is voor Vrouwen van Nu afdeling Zeewolde heel succesvol verlopen. Het project Social Sofa was een van de vijf winnende initiatieven van Flevoland. Met dank aan de vele stemmen die op het Zeewoldense project werden uitgebracht, behaalde Vrouwen van Nu de derde prijs; een cheque ter waarde van 3000 euro.

“Een heel mooi resultaat, waar we heel erg blij mee zijn”, laat Hannie Dekker namens Vrouwen van Nu weten. “We willen iedereen die op ons heeft gestemd van harte bedanken.” De prijsuitreiking zou traditioneel plaatsvinden op het ING kantoor, maar door de coronamaatregelen werd dat anders aangepakt. De cheque werd dit keer door een koerier per post bezorgd. “Het werd dus een klein thuisfeestje! Nu kan de bank besteld worden en hopelijk in de zomermaanden door de leden worden beplakt met tienduizenden mozaïeksteentjes. Het zou heel mooi zijn als de bank in september aangeboden kan worden, maar dat is momenteel koffiedik kijken. Maar hoe dan ook; de Social Sofa gaat er komen!”

ING Nederland fonds ‘Help Nederland vooruit’ werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Met deze landelijke campagne kunnen lokale maatschappelijke initiatieven, die mensen vooruit helpen, een donatie ontvangen van het ING Nederland fonds. Over de afgelopen vijf jaar kregen al ruim 1.100 stichtingen en organisaties via deze wijze een financiële boost.