Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 april 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Team 7UP! supergemotiveerd voor deelname aan Alpe d'HuZes

Team 7UP! supergemotiveerd voor deelname aan Alpe d'HuZesTeam 7UP! supergemotiveerd voor deelname aan Alpe d'HuZes
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE - Het team 7UP! neemt op donderdag 4 juni deel aan de sponsoractie Alpe d’HuZes. Het gaat hierbij om een uniek sportief evenement met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen die erdoor zijn getroffen. Teamcaptain is Jan van ’t Loo. De andere leden van het team zijn Linda en Kasper van ’t Loo, Wouter en Willemijn Kruijer, Tonny Ronda en Albert Hummel. Zes van de zeven, onder wie Jan zelf, gaan fietsend de beroemde berg op, Kasper wil ‘m hardlopend bedwingen. Behalve sportief is het Team 7UP! supergemotiveerd. Daar hoort een verhaal bij.

Een aantal jaren geleden was Jan van ’t Loo (55) met zijn vrouw en kinderen op vakantie in Frankrijk. Zij stonden op een camping aan de voet van de Alpe d’Huez. “Het was de heetste zomerdag van het jaar”, herinnert Jan zich. “Ik zag wielrenners de berg op gaan en had zoiets van: dat wil ik ook! Het is me gelukt, maar ik wist op dat moment nog niet dat ik later zelf tot de doelgroep van de sponsoractie Alpe d’HuZes zou gaan behoren.” In 2014 werd bij Jan de diagnose chronische lymfatische leukemie gesteld. “Kanker is een ziekte waar bijna iedereen in zijn omgeving mee te maken krijgt. Maar als het je dan zelf treft, stort je wereld even in. In 2016 en 2017 heb ik een intensieve behandeling met chemotherapie gehad. Dat pleegt een grote aanslag op je lichaam. Ik herstelde min of meer, maar hield toch ook wel de nodige gebreken. De impact is vele malen groter dan je lief is. Zo kon ik op een gegeven moment zelfs niet meer werken en het uitoefenen van hobby’s was evenmin nog vanzelfsprekend. Overleven blijkt dan toch iets anders dan leven!” Helaas is Jan niet genezen, maar gaat het (ondanks alle beperkingen) na een lange herstelperiode wel weer een stuk beter dan vóór de behandelingen. Zo goed zelfs dat hij afgelopen zomer op het idee kwam om mee te gaan doen met Alpe d’HuZes. “Mijn vriend Wouter Kruijer kwam toen een keer op de koffie. Ik vertelde over mijn plan en Wouter zei direct dat hij mee zou doen. Albert, Tonny en de kinderen volgden. We zijn met z’n zevenen, vandaar Team 7UP!. Het is voor ons allemaal de eerste keer dat we meedoen. Ik hoop dat de sportieve bijdrage van Team 7UP! helpt om te kunnen blijven werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.” Jammer genoeg is het voor Jan momenteel geen rustige periode. “Ik zal dit voorjaar weer behandeld moeten worden. Ik krijg dan waarschijnlijk immunotherapie. Dat is een heel nieuwe behandelmethode en kent goede resultaten. Ook zijn er minder bijwerkingen te verwachten. Het is misschien een beetje egoïstisch gedacht, maar meer onderzoek naar immunotherapie is een van de goede doelen dit jaar bij Alpe d’HuZes en dat motiveert mij extra om mij voor Stichting Alpe d’HuZes in te zetten.” “Dat is niet egoïstisch”, corrigeert Kasper zijn vader. “Je zou ook kunnen zeggen dat dit bij jou iets dichterbij komt.” De anderen zijn het daarmee eens. “Jan is onze drijvende kracht”, laat Albert Hummel weten. “Hij heeft al heel wat sponsoren binnengehaald.” Teamcaptain Jan knikt. “Fijn dat iedereen mee wil doen. Vergeet niet dat er veel geld nodig is om onderzoek naar behandelmethoden tegen kanker mogelijk te maken.”

Elke deelnemer aan Alpe d’HuZes moet € 2.500,- inleggen, het Team 7UP! moet dus zorgen voor € 17.500,-. Jan is zeer optimistisch. “We hebben al zo’n € 12.500,- binnen. We kregen niet alleen veel steun van familie, vrienden en bekenden, maar ook vanuit het Zeewolder bedrijfsleven. Dat begon bij mijn oud-werkgever LOKO, later volgden Broekhuis, Makelaarschap, Stormfinance, FlevoDirect, Fietswinkel Profile, Kijk op Wijn en Blue Line. En met Moederdag op zondag 10 mei hebben we nog een leuke actie met Bakkerij De Toren.” Jan is vast van plan 4 juni zelf mee te fietsen. “Maar dat hangt van mijn fysieke gesteldheid af. Ik ga in ieder geval mee. Mocht ik om gezondheidsredenen niet mee kunnen doen, dan ga ik de andere leden van Team 7UP! naar boven schreeuwen.”

Voor meer informatie: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Team7UP.