Zeewolde Actueel

Maandag, 10 augustus 2020

In week 34 gaat Zeewolde Actueel nog een keer met vakantie en daarom zal er in deze week geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Terugkomavond ouders van couveusekinderen

Terugkomavond ouders van couveusekinderen
Redactie: Saskia de Wijk

HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal organiseert op dinsdag 21 januari een terugkomavond voor ouders van couveuse kinderen. De avond is bedoeld voor ouders, wonend in de regio Harderwijk, van te vroeg, te klein of ziek geboren kinderen die op een couveuseafdeling hebben gelegen.

Opname op de couveuseafdeling is vaak een emotionele gebeurtenis voor ouders. Zeker omdat van te voren niet altijd bekend is dat een verblijf op de couveuse unit nodig is. Moeders zijn net bevallen en worden heen en weer geslingerd tussen blijdschap, zorgen en onzekerheid. Samen met andere ouders wordt teruggekeken op de tijd voor en na de geboorte. Een medisch pedagogisch zorgverlener en een GZ-psycholoog zullen de avond begeleiden.

De insteek is een interactieve avond, waarin het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten en vragen stellen aan (ervarings)deskundigen centraal staan. 
De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). De locatie is ziekenhuis St Jansdal, Wethouder Jansenlaan 90 Harderwijk. De entree is gratis. 
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar: m.nijkamp@stjansdal.nl onder vermelding van:
naam en de naam van het kindje, met hoeveel personen iemand aanwezig wil zijn en onderwerpen die interessant zijn om meer over te weten.