Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Thijs houdt woord: een cheque voor de voedselbank

Thijs houdt woord: een cheque voor de voedselbankThijs houdt woord: een cheque voor de voedselbank
Redactie: Jelle Stellingwerf

ZEEWOLDE — Via de website van Voedselbanken Nederland ging het als een lopend vuurtje door het hele land: in Zeewolde ‘springt’ een jochie van 10 jaar een heel etmaal op z’n trampoline om geld in te zamelen voor voedselbank ‘De Kostmand’ in Zeewolde. Een kleine week na de actiedag is Thijs de Bruine al weer helemaal bekomen van de inspanningen. Fris als een hoentje komt hij zijn belofte inlossen, en een cheque van maar liefst € 1058,-- overhandigen aan stichtingsvoorzitter Jan Klop.

Voor de gelegenheid legt Jan aan Thijs uit dat er op dit moment in Zeewolde 108 mensen afhankelijk zijn van de hulp van de voedselbank, en elke keer weer heel blij zijn met de inspanningen van alle vrijwilligers die de voedselpakketten samenstellen en uitdelen of rondbrengen. Thijs kan het amper geloven. “Zoveel mensen? In Zeewolde..?” Jan knikt. “Heus waar. Zeker in deze lastige tijd hebben die mensen het moeilijk, en eigenlijk niet genoeg geld om goed eten te kopen. Daarom zijn wij als bestuur van ‘De Kostmand’ zo verschrikkelijk blij met wat jij gedaan hebt, en we willen je namens al die mensen daarvoor heel hartelijk bedanken.”

Thijs neemt de complimenten glunderend in ontvangst, en maakt dan aanstalten om de cheque ‘echt’ te overhandigen. Een hand mag daarbij helaas niet gegeven worden, en afstand moet er zijn en blijven, maar daar is wel iets op te vinden. De gulle gever en de blije ontvanger pakken elk een punt van de ook letterlijk fors uitgevallen cheque, en met “Alstublieft!” lijkt de zaak beklonken. Maar dat blijkt niet helemaal waar, want voorzitter Klop heeft nog een verassing in petto. “Een klein cadeautje voor jou, want voor wat hoort wat!”, en hij overhandigt op zijn beurt een taartje met daarop “Dank je, Thijs!”, geschreven in sierlijke chocoladeletters. “Geniet ervan!” De twinkelende ogen van Thijs verraden dat ie dat zéker zal gaan doen…