Zeewolde Actueel

Woensdag, 30 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Tilly Verhaar 40 jaar dansprofessional

Tilly Verhaar 40 jaar dansprofessionalTilly Verhaar 40 jaar dansprofessionalTilly Verhaar 40 jaar dansprofessionalTilly Verhaar 40 jaar dansprofessionalTilly Verhaar 40 jaar dansprofessional
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE – Voor Tilly Verhaar was het vrijdag 26 juni een speciale dag. Op deze dag vierde ze haar veertigjarig jubileum als dansprofessional. Ze werd dan ook overladen met attenties van leerlingen, ouders en medewerkers.

Tilly Verhaar (1957) behaalde op 26 juni 1980 haar diploma docent dans aan de Theaterschool in Amsterdam. In datzelfde jaar belandde ze in de ‘stal’ van Joop van den Ende en ging ze meewerken aan talrijke shows, zoals de bekende Showbizzquiz van Ron Brandsteder. Tevens begon ze met lesgeven in Amsterdam, Purmerend en Almere. In 1988 streek ze met haar dansschool neer in Zeewolde. Aanvankelijk gaf ze les in Open Haven. Steeds meer deed de behoefte zich voelen zélf een onderkomen te hebben. Dat lukte in 2008, toen ze samen met haar vorig jaar overleden man Willem het ‘vestzaktheater’ De Kluit in de Polderwijk startte. Hoogtepunten waren er vele in de voorbije veertig jaar. “Natuurlijk komt dan mijn carrière als danseres met vele nationale en internationale sterren weer boven”, vertelt ze zelf. “En verder denk ik aan Bella Beer, Balletschool Zeewolde, de start van De Kluit met haar vele mogelijkheden, de grote eindvoorstellingen, de verrassingsfeestjes van mijn leerlingen, de leerlingen die nu een danscarrière hebben bij grote gezelschappen, de derde generatie die nu op les is, mijn ontmoetingen met koningin Beatrix, Iris Verhoek als winnares van de Voice Kids in 2017, het lesgeven op de basisscholen, de wekelijkse lessen met de leerlingen, het was, is en blijft een feest!”

Tilly draait momenteel een vijftigtal groepen met vele docenten, onder wie haar dochter Jinte, die voorbestemd is om de school over te nemen. Zo ver is het echter nog niet. “Het blijft geweldig om elke dag je passie te mogen delen en dat hoop ik nog heel lang te doen”, aldus de jubilaris.