Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Traditioneel domineesconcert in De Fontein

Traditioneel domineesconcert in De Fontein
v.l.n.r. de predikanten Schuurman, Droger en Baan. Beeld: Matthias van Bloemendaal
Redactie: Saskia de Wijk

NIJKERK - Drie predikanten - G.J. Baan (Rotterdam - Zuidwijk), M.J. Schuurman (Oldebroek) en C.J. Droger (Vlaardingen) - geven zaterdagmiddag 15 augustus het inmiddels traditionele ‘dominees orgelconcert’ in De Fontein te Nijkerk.

Deze drie predikanten uit verschillende kerkgenootschappen zijn opnieuw bereid gevonden om te musiceren in de serie zaterdagmiddagmuziek van De Fontein. Dit gebeurt op één en hetzelfde orgel in één uur, het inmiddels bekende Škrabl-orgel van De Fontein in Nijkerk.

Ds. Baan opent het concert met J.S. Bach en Felix Mendelssohn-Bartholdy. Ds. Schuurman speelt werken van Jan J. van den Berg, J.S. Bach, Nico van den Hooven en Hendrik Andriessen. Ds. Droger speelt tot slot een improvisatie in barokstijl over Psalm 42 met aansluitend samenzang.

Het concert begint om 16.00 uur. De kerk (Dominee Kuypersstraat 2 te Nijkerk) is open vanaf 15.30 uur. Op verzoek van de concerterende predikanten is de toegang tot het concert gratis. Er wordt een collecte gehouden als een bijdrage in de kosten van deze concerten op de zaterdagmiddag.

Een plaats reserveren kan via mail: zaterdagmiddagconcert@gmail.com of voor aanvang van het concert (maximaal 100 bezoekers).