Zeewolde Actueel

Maandag, 10 augustus 2020

In week 34 gaat Zeewolde Actueel nog een keer met vakantie en daarom zal er in deze week geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Uitbreiding zorgaanbod bij Verloskundigen Zeewolde

Uitbreiding zorgaanbod bij Verloskundigen Zeewolde
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Naast kinderwensspreekuur, reguliere zwangerschapscontroles, uitvoeren van echo’s op het geavanceerde echoapparaat en voorlichtingsbijeenkomsten over borstvoeding en bevallen kunnen vrouwen vanaf nu ook aan het Flevoplein 26 terecht voor het plaatsen en verwijderen van spiraaltjes.

Verloskundigen Wilke Seinhorst en Kirsten Ketelaar zijn officieel gecertificeerd. De verloskundigen ervaren dat veel vrouwen het erg prettig vinden dat dit nu ook mogelijk is in de vertrouwde omgeving van hun praktijk.

Een spiraaltje is een betrouwbare vorm van anticonceptie, die ook goed kan worden gecombineerd met borstvoeding. Er zijn twee soorten: het koperspiraal en het hormoonspiraal. Welke het meest geschikt is, zal afhankelijk zijn van persoonlijke wensen en de medische voorgeschiedenis. De verloskundige kan iedere vrouw uitgebreid informeren, zodat er een passende keuze gemaakt wordt. Ongeveer 10-12 weken na de bevalling kan de verloskundige het spiraaltje inbrengen. Is de bevalling al wat langer geleden of zijn er (nog) geen kinderen, dan kan het spiraaltje het beste tijdens de eerste dagen van de menstruatie worden geplaatst.

Ook als vrouwen (nog) niet bekend zijn bij de praktijk kan er uiteraard een afspraak gemaakt worden. “Alle Zeewoldense vrouwen zijn van harte welkom!”, aldus de verloskundigen.

Kijk op www.verloskundigenzeewolde.nl voor meer informatie.