Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Van Z.. tot Z.. tocht gaat niet door

Van Z.. tot Z.. tocht gaat niet door
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – De organisatie van de Van Z.. tot Z.. tocht heeft besloten om de komende editie, die in september gelopen zou worden, af te lasten. “Dat doen we met pijn in hart”, vertelt voorzitter Joke Wessels. De beslissing komt na het bekendmaken van het kabinet om grote evenementen tot 1 september te verbieden. “En het is nu nog niet duidelijk hoe de situatie na die datum zal zijn.”

De Van Z.. tot Z.. tocht is afhankelijk van sponsoren, vrijwilligers en wandelaars. Joke: “Voor onze sponsoren is het een financieel zware tijd. Wij kunnen nu niet van hen vragen om ons evenement te ondersteunen. Ook maken wij ons grote zorgen over de risico’s die de wandelaars en vrijwilligers lopen als het evenement wel door zou gaan. Het is duidelijk dat wij nog maanden in een 1,5 meter afstand maatschappij moeten leven. Dat alles maakt de voorbereidingen en de uitvoering van ons wandelevenement onmogelijk. Wij begrijpen dat het een grote teleurstelling is dat het evenement niet doorgaat. Ook voor ons is het een moeilijke beslissing geweest. Wij hopen op begrip van iedereen.”

Er staat voor volgend jaar een nieuwe Van Z.. tot Z.. tocht op het programma. Deze staat gepland voor 17 en 18 september 2021.