Zeewolde Actueel

Maandag, 1 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Veiligere werkomgeving met product van Concern voor Werk

Veiligere werkomgeving met product van Concern voor Werk
hygiëneschermen bij de bibliotheek
Foto: Concern voor werk
Redactie: Saskia de Wijk

FLEVOLAND - Hoe kunnen we veilig werken in de anderhalvemetersamenleving? Voor sociale onderneming Concern voor Werk een uitdaging om hiervoor iets te ontwikkelen. Het resultaat: een Corona hygiënescherm. Dit eenvoudig te plaatsen transparante scherm voorkomt directe besmetting met het Coronavirus.

Veel instanties in Flevoland hebben Concern voor Werk inmiddels al ingeschakeld. De vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek hebben de schermen geplaatst bij de inlever- en uitgiftepunten. Bij zorginstanties, in scholen, schoonheidssalons en garagebedrijven zijn de schermen inmiddels te vinden op bureaus, bij balies of kassa’s.

Concern voor Werk voert de sociale werkvoorziening uit voor de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. Voor de desbetreffende medewerkers betekent dit soms uitstroom naar regulier werk, detachering op de reguliere arbeidsmarkt of een blijvende plek binnen de beschermde werkomgeving. Daarnaast biedt Concern voor Werk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volop mogelijkheden om te werken, te leren en te re-integreren.

Meer informatie over het Corona hygiënescherm: www.concernvoorwerk.nl