Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Verkeersproject brengt belang lopend of fietsend naar school gaan onder aandacht

Verkeersproject brengt belang lopend of fietsend naar school gaan onder aandacht

ZEEWOLDE - Wethouder Ewout Suithoff (Mobiliteit, verkeer en vervoer) gaf maandagmorgen 7 oktober op basisschool De Richtingwijzer aan de Lisdodde in Zeewolde-Zuid de aftrap van het verkeerseducatieproject ‘Hoe ga jij naar school?’. Bij het project wordt er samengewerkt tussen de gemeente Zeewolde, Tref-ik Verkeersadvies en de basisscholen. Doel is het belang van het fietsend en/of lopend naar school gaan onder de aandacht van kinderen en ouders/verzorgers te brengen.

Dagelijks gooien de kinderen deze week een fiche in een koker (er is er een voor 'auto of ander gemotoriseerd verkeer', een voor 'fiets' en één voor 'lopend') en laten zodoende zien hoe zij in een gemiddelde week naar school komen.

Per fiets of te voet naar school gaan is belangrijk, omdat kinderen dan lekker bewegen en buiten zijn. De jeugdige verkeersdeelnemers leren op die wijze beter snelheden in te schatten en om te gaan met het overige verkeer. Tevens is het goed voor hun ruimtelijke inzicht. Verder leren ze verkeersregels al fietsend of lopend gemakkelijker in de praktijk. Behalve dit alles is het ook nog eens beter voor het milieu om per fiets of te voet te gaan. Natuurlijk realiseren de organisatoren van het project zich dat het niet altijd lukt lopend of fietsend naar school te gaan. Veel kinderen wonen bijvoorbeeld in het buitengebied en zijn daardoor al snel op de auto aangewezen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo